Το Πασχαλινό μενού που θα σερβίρουν τα κανάλια

Μαγειρίτσα με τη «Φάρμα» και μπουζούκια σε «κονσέρβα»

Must Read

Πάσχα με άρωμα εξοχής και χωριού αλλά στην… τηλεόραση, μια και φέτος λόγω των μέτρων θα ζήσουμε σε… ριπλέι το περσινό Πάσχα. Παρ’ όλα αυτά, τα περισσότερα κανάλια θα είναι στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών, ενώ δεν θα λείψουν και τα εορταστικά προγράμματα το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

ΑΝΤ1

Στις 21.15 τη Μεγάλη Παρασκευή συνεχίζει στις οθόνες μας το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι, με τον Ρόμπερτ Πάουελ να υποδύεται τον Ιησού. Τη σκυτάλη παίρνει στις 23.15 η εξαιρετική μίνι σειρά «Η Βίβλος». Το Μεγάλο Σάββατο στις 20.00 θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο από την παραγωγή «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Στις 20.55 οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν την ακολουθία της Αναστάσεως.

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Και αφού οι Αθηναίοι -και όχι μόνο- δεν μπορούν να κάνουν Πάσχα στην ύπαιθρο, θα κάνουν Πάσχα στη «Φάρμα», αφού ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει αμέσως μετά την αναστάσιμη ακολουθία ακόμα ένα επεισόδιο του ριάλιτι. Στις 00.10 οι γλεντζέδες θα το ρίξουν έξω με τον Νίκο Βέρτη και θα θυμηθούν εποχές που οι πίστες ήταν ανοιχτές! Στις 02.45 θα προβληθεί η ταινία «Η Ανάσταση» του Κέβιν Ρέινολντς με τους Τζόζεφ Φάινς, Πίτερ Φερθ και Τομ Φέλτον.

Οpen

Τη Μεγάλη Παρασκευή στο Open θα παρακολουθήσουμε στις 10 το πρωί την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και την Αποκαθήλωση. Στις 20.00 ο σταθμός θα μεταδώσει απευθείας την ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου. Τη σκυτάλη θα πάρει στις 21.45 η ταινία «Ο Υιός του Θεού». Επίσης στις 00.45 θα προβληθεί η ξένη ταινία «Ben Hour». Το Μεγάλο Σάββατο στις 12.45 το μεσημέρι θα παρακολουθήσουμε απευθείας από τα Ιεροσόλυμα την Τελετή του Αγίου Φωτός. Στις 20.50 το Open θα συνδεθεί απευθείας για την ακολουθία της Αναστάσεως με τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως στα Αναφιώτικα της Πλάκας.

Η Τελετή του Αγίου Φωτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Αlpha

Τη Μεγάλη Παρασκευή στις 00.45 θα μεταδοθεί η ταινία «Ο Απόστολος Πέτρος και το Τελευταίο Δείπνο». Πρόκειται για ένα ιστορικό δράμα σε σκηνοθεσία Γκάμπριελ Σάμπλοφ με τους Ρόμπερτ Λόγκια και Μπρους Μαρτσιάνο. Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ο Alpha δεν έχει επιλέξει κάτι εορταστικό για να προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό του.

ΕΡΤ 3

Στις 21.30 το Μεγάλο Σάββατο θα προβληθούν τα «Ιερά μονοπάτια». Πρόκειται για ένα ταξίδι στον ομφαλό της χριστιανοσύνης, μια περιπλάνηση στην «Πόλη Του Θεού» και στα μεγάλα προσκυνήματα των Ιεροσολύμων την Εβδομάδα Των Παθών.

ΕΡΤ 1

Τα επεισόδια «Η Γη της Επαγγελίας» και «Μυστηριώδεις προφητείες» θα μεταδοθούν στο πλαίσιο της ιστορικής σειράς ντοκιμαντέρ «Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της Βίβλου» τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, στις 13.00. Το Μεγάλο Σάββατο στις 22.00 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ναι» με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο.

Καλεσμένοι τους, οι Θέμης Αδαμαντίδης, Δημήτρης Κοντολάζος, Χρύσπα, Χρίστος Αντωνιάδης, Λούκας Γιώρκας, Αφροδίτη Χατζημηνά, Τάνια Καρρά και Βασίλης Μπατής. Οι αδερφές Στέλλα και Λουκία Βαλάση υπογράφουν την έναρξη της εκπομπής με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ ο Παναγιώτης Λάλεζας απογειώνει το γλέντι με ήχους της παραδοσιακής μουσικής. Στην παρέα τους θα είναι και γνωστοί ηθοποιοί, όπως οι Βάνα Μπάρμπα, Μέμος Μπεγνής, Μάνος Πίντζης και άλλοι.

«Το καλύτερό μας Πάσχα» θα ζήσουν οι τηλεθεατές την Κυριακή του Πάσχα. Στις 10 το βράδυ οι Τζένη Θεωνά και Μελέτης Ηλίας θα υποδεχτούν το κοινό σε μια ανοιξιάτικη πασχαλινή γιορτή που φιλοξενεί ηθοποιούς από σειρές της ΕΡΤ! Ολοι τους θα υποδεχθούν τη Μελίνα Ασλανίδου σε μια εκπομπή γεμάτη κέφι και χορό. Ανάμεσα στις εκπλήξεις της βραδιάς θα είναι και η εμφάνιση της Στεφανίας Λυμπερακάκη, η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη Eurovision.

ΕΡΤ 2

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα μεταδοθεί η εκπομπή «Περιμένοντας την Ανάσταση», στις 07.30, ενώ μισή ώρα αργότερα θα μεταδοθεί η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών. Επίσης οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στις 12.30 την πασχαλινή συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας «Τo Πάθος», ενώ η συναυλία με δύο σπουδαία έργα του Μίκη Θεοδωράκη, τον «Επιτάφιο» και τον «Διόνυσο», που δόθηκε τον Οκτώβριο του 2020 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», θα μεταδοθεί στις 15.00.

Στις 18.00 οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν την ακολουθία του Επιταφίου σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών. Στις 21.30 θα μεταδοθεί το επεισόδιο με τίτλο «Ο αληθινός Ιησούς», από την ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ «Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της Βίβλου». Για έβδομη συνεχή χρονιά το «Art Week» θα προσφέρει στους τηλεθεατές το Μεγάλο Σάββατο στις 22.30 μια ξεχωριστή εκπομπή, καθώς η Λένα Αρώνη θα συναντήσει στο σπίτι του τον Γιάννη Πάριο. Τέλος, στις 00.45 θα μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ «Επιστήμη και Ορθοδοξία ανά τον κόσμο», σε σκηνοθεσία Χρήστου Πανάγου.

Σκάι

Τη Μεγάλη Παρασκευή στις 11.15 το πρωί θα προβληθεί η ταινία «Ο Χιτώνας» και στις 21.00 το επικό έργο του Ρίντλεϊ Σκοτ «Το βασίλειο των Ουρανών» με τους Ορλάντο Μπλουμ, Λίαμ Νίσον, Τζέρεμι Αϊρονς, Εβα Γκριν, Εντουαρντ Νόρτον, Μάικλ Σιν.

Το Μεγάλο Σάββατο στις 21.15 το πασχαλινό γλέντι κορυφώνεται στον Σκάι με τους Κώστα Καραφώτη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γωγώ Τσαμπά και τον Σπύρο Παπαδόπουλο σε μεγάλα κέφια στο εορταστικό «Στην υγειά μας, ρε παιδιά». Μαζί τους θα διασκεδάσουν οι Χρύσα Ρώπα, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Κορινθίου, Γιάννης Αϊβάζης, Κώστας Σαββιδάκης και άλλοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κι όμως: Έγινε γκράφιτι στην Κωσταντινούπολη η εικόνα παίκτη της Φενέρμπαχτσε να χτυπά οπαδό!

Έγινε και αυτό στην Τουρκία! Γκράφιτι σε τοίχο στην Κωνσταντινούπολη έκαναν την εικόνα του ποδοσφαιριστή της Φενέρμπαχτσε, Μπράιτ Οσάγι-Σάμουελ,...

More Articles Like This