Οργή λαού για το «Bachelor» (video)

Διαδικτυακό ψήφισμα για να συγκεντρωθούν 20.000 υπογραφές για να κοπεί το reality που «υποβιβάζει τη γυναίκα»

Must Read

Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές για το «The Bachelor» στον Alpha, με τις νύφες έτοιμες για όλα και τον μαχαραγιά Παππά! Διαδικτυακό ψήφισμα έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες ώρες στον γνωστό ιστότοπο Avaaz, με στόχο να συγκεντρωθούν 20.000 υπογραφές από άτομα που επιθυμούν να κοπεί το «The Bachelor». Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει περισσότερα από 11.300 άτομα!

Και μπορεί ο ηθοποιός Αλέξης Παππάς να αναζητεί μέσω του ριάλιτι του Alpha τη μία που θα του κλέψει την καρδιά, αλλά μεγάλη μερίδα των τηλεθεατών κατακρίνει τη συγκεκριμένη εκπομπή, καθώς θεωρεί ότι «αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα και υποβιβάζει τη γυναίκα».

Σεξιστικά στερεότυπα

Στο ψήφισμα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Το “The Bachelor” είναι μία ελληνική ριάλιτι τηλεοπτική εκπομπή, που προβάλλεται από τον Σεπτεμβρίου του 2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Η βασική του ιδέα είναι ότι 20 γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα. Η εκπομπή αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει τη γυναίκα, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού και προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων. Σε μία εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται, εμείς ζητάμε ισότητα, συμπερίληψη, δημοκρατία».

Εν τω μεταξύ, καλλιτέχνες και μουσικοί παραγωγοί δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι προβάλλεται ακόμη το «The Bachelor», εκφράζοντας την απορία τους γιατί γυναικείες οργανώσεις δεν έχουν κάνει κάτι ακόμη.

«Είναι δυνατόν να αγοραπωλείται ο έρωτας σε ριάλιτι; Να ερωτευτείς έναν τύπο που κάνει πως σε ερωτεύεται; Δεν τα καταλαβαίνω αυτά. Περιμένω το κίνημα #ΜeΤoo να κάνει κάτι για το “The Bachelor”. Οταν καίγεται ένα σπίτι, εγώ νιώθω ότι καίγεται το δικό μου. Δεν το συζητάω, πρέπει να πάρουμε μέτρα» ήταν τα λόγια αγανάκτησης του Γιάννη Ζουγανέλη στο «Love it», με τον γνωστό καλλιτέχνη να συνεχίζει:

«Δεν αντιδρούμε μόνο όταν έχουμε υποστεί βία, αντιδρούμε και για τις προσωπικότητες, να σώσουμε αυτά τα κορίτσια. Λυπάμαι για τη σύγχρονη κοινωνία. Τώρα αυτό το συλλήβδην που υπάρχει είναι ντροπή».

Από την άλλη μεριά, ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος, μέσα από το «Πρωινό», δεν δίστασε να πυροβολήσει κατά ριπάς το ριάλιτι, λέγοντας: «Εκπληκτικό σκουπίδι. Και ατάλαντο. Δεν έχει ψήγματα ταλέντου μέσα αυτό. Εχω την εντύπωση ότι και για να γίνεις ένα πολύ επιτυχημένο σκουπίδι, πρέπει κάτι να έχεις. Υπάρχουν τέτοιοι χαρακτήρες στη ζωή. Και στους άντρες και στις γυναίκες συμβαίνουν πράγματα τριγύρω. Τώρα, να το προβάλεις αυτό τι νόημα έχει;»

https://www.youtube.com/watch?v=d_oI9uCLQMY

Πάντως, πέρυσι η Ενωση Γυναικών Ελλάδος (ΕΓΕ) έφτασε στο σημείο να στείλει καταγγελτική επιστολή προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, ώστε να σταματήσει αυτό το «ριάλιτι κακού γούστου», όπως το χαρακτήρισαν, καθώς δεν εξευτελίζει απλώς την προσωπικότητα των γυναικών, αλλά φτάνει στο σημείο να καταπατά τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This