Ο Μανούσος Μανουσάκης θα σκηνοθετήσει στο Open τη συνέχεια της επιτυχημένης σειράς «Κόκκινο Πόταμι»

Θα εστιάσει στον μικρασιατικό ξεριζωμό και στο οδοιπορικό των Ποντίων μέχρι την Ελλάδα

Must Read

Το «Κόκκινο Ποτάμι» θα συνεχίσει να… ρέει στο Open από τη νέα τηλεοπτική σεζόν! Μπορεί οι βασικοί πρωταγωνιστές της ιστορικής σειράς που ζωντάνεψε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, με αφορμή τη μαύρη επέτειο από τα 100 χρόνια της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, να σκοτώθηκαν σχεδόν όλοι από το χέρι των νεότουρκων, αλλά η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση) μαζί με το μωρό της διασώθηκαν και έφυγαν για το Παρίσι.

Επίσης, και άλλοι από την Τραπεζούντα πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς προς τη Ρωσία αλλά και την Ελλάδα. Άρα υπάρχουν ήρωες και υλικό για να δημιουργηθεί το «Κόκκινο Ποτάμι 2»!

Άλλωστε, η διαδικασία εξόντωσης των ελληνικών πληθυσμών του Πόντου διακρίνεται ιστορικά σε τρεις συνεχόμενες φάσεις: από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ως την κατάληψη της Τραπεζούντας από τον ρωσικό στρατό (1914 – 1916), η δεύτερη τελειώνει με το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1916 – 1918) και η τελευταία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή του Συμφώνου για την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (1918 – 1923) και αφού έχει προηγηθεί η Μικρασιατική Καταστροφή.

Σε αυτόν τον ξεριζωμό θα εστιάσει στα σκηνοθετικά του πλάνα ο Μανουσάκης, ακολουθώντας το οδοιπορικό των Ποντίων μέχρι την Ελλάδα και την εγκατάστασή τους, δείχνοντας συνάμα και όλες τις μάχες των Ελλήνων στη Μικρά Ασία και την καταστροφή της Σμύρνης, τη λεηλασία και τις σφαγές από τα ασκέρια του Κεμάλ.

Να θυμίσουμε ότι το «Κόκκινο Ποτάμι», η δραματική σειρά εποχής (μία από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, με το κόστος του κάθε επεισοδίου να υπολογίζεται στις 125.000 ευρώ και με συνολικό κόστος στα 4.000.000 ευρώ) βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στο Open, σημειώνοντας τηλεθέαση 29,8% στο γενικό σύνολο και 31,6% στο νεανικό κοινό.

Λόγω υψηλής τηλεθέασης η σειρά, μετά την ολοκλήρωσή της, έχει προβληθεί σε επανάληψη και σε τηλεταινία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This