«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Θεσμών για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ

Must Read

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής διατύπωσε θετική γνώμη κατά πλειοψηφία, για τους τέσσερις προτεινόμενους για τη Διοίκηση της ΕΡΤ, δηλαδή, για τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, Γιώργο Γαμπρίτσου για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ αντιστοίχως, και τους Νίκο Ελματζιόγλου και Ιωάννα Στεφανάκη για τις θέσεις δύο μελών στο ΔΣ.

«Υπέρ» της πρότασης της κυβέρνησης τάχθηκε η ΝΔ. «Κατά» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. «Παρών» δήλωσαν το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ 25.

Ο εποπτεύων υπουργός της ΕΡΤ, Στέλιος Πέτσας, πριν από την ψηφοφορία δήλωσε: «Δεν έχουμε καμία διάθεση εμπλοκής ούτε στο ενημερωτικό, ούτε στο ψυχαγωγικό, ούτε στο αθλητικό πρόγραμμα. Τα κανάλια της ΕΡΤ θα παραμείνουν, θα περιμένουμε το πλάνο».

Ως προς τις αθλητικές διοργανώσεις, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό η ΕΡΤ να δίνει 63,2 εκατομμύρια ευρώ για το ποδόσφαιρο και μόνο, ενώ για το εάν η δημόσια τηλεόραση χάνει ή κερδίζει από συμβόλαια που πήγαν τελικά σε άλλες πλατφόρμες, είπε: «Ο Παναθηναϊκός έπαιρνε 6,2 εκατομμύρια ευρώ το έτος από την προηγούμενη συμφωνία που είχε με την ΕΡΤ. Αποδεσμεύτηκε και έφυγε να πάει σε άλλο κανάλι. Ποιος έχασε; Ποιος κέρδισε; Υπαινίσσεται κανείς ότι έπαιρνε 6,2 εκατομμύρια ευρώ από διαφήμιση η ΕΡΤ για να δείχνει τον Παναθηναϊκό; Τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας. Είναι τραγικά τα ποσά που έπαιρνε από διαφήμιση η ΕΡΤ. Δεν είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ιδίως η Super League 1 κάτι για το οποίο πρέπει να ξοδεύει τα χρήματά του ο Έλληνας φορολογούμενος, χωρίς να ακολουθεί τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This