Με… βαρύ πυροβολικό το «Φλόγα και άνεμος»

Παρουσιάζονται 80 χρόνια ελληνικής ιστορίας μέσα από τη σχέση του «Γέρου της Δημοκρατίας» και της θρυλικής Κυβέλης

Must Read

Ένας κι ένας! H «Espresso» αποκαλύπτει το λαμπρό καστ των ηθοποιών της σειράς «Φλόγα και άνεμος» που θα δούμε τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ! Ως γνωστόν, η σπουδαία η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα υποδυθεί την εμβληματική ηθοποιό Κυβέλη και ο σημαντικός συνάδελφός της Αρης Λεμπεσόπουλος τον Γεώργιο Παπανδρέου στο σίριαλ που θα ξεδιπλώνει πτυχές του έρωτά τους!

Ποιοι θα είναι όμως δίπλα τους και θα τους δούμε σε κεντρικούς ρόλους; Δημήτρης Καταλειφός, Λένα Παπαληγούρα, Θέμις Μπαζάκα και Αργύρης Πανταζάρας μπαίνουν και αυτοί στη… μηχανή του χρόνου για το σίριαλ που θα αποτελέσει ουσιαστικά τη ναυαρχίδα του Ραδιομεγάρου αναφορικά με τη μυθοπλασία για το νέο πρόγραμμα!

Πρόκειται για μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή 12 επεισοδίων, βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του συγγραφέα Στέφανου Δάνδολου, που διατρέχει 80 χρόνια ελληνικής ιστορίας μέσα από τις ζωές του «Γέρου της Δημοκρατίας» και της θρυλικής πρωταγωνίστριας του θεάτρου. Μάλιστα, μέσα από τη σειρά θα έρθουν στην επιφάνεια ανέκδοτες επιστολές των δύο πνευματικών ανθρώπων που αποτελούν και τον αρχειακό θησαυρό του βιβλίου. Να σημειωθεί ότι η σκηνοθεσία θα είναι της Ρέινας Εσκενάζυ, ενώ η σεναρογριάφος Ρένα Ρίγγα έχει αναλάβει τη διασκευή του μυθιστορήματος, με τον Γιώργο Χατζηνάσιο να γράφει την πρωτότυπη μουσική της σειράς. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν λίγο μετά το Πάσχα, μια και η πρεμιέρα θα γίνει στην ΕΡΤ1 τον Σεπτέμβριο.

Το ζευγάρι σε νεαρή ηλικία θα αποδώσουν η Μαρία Παπαφωτίου και ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης, ενώ ο Κώστας Γάκης θα υποδυθεί τον Αλέκο Παναγούλη, με πολλά ονόματα από το ελληνικό θέατρο να ζωντανεύουν στο γυαλί τη Μαρίκα Κοτοπούλη, τη Σοφία Μινέικο, τον Δημήτρη Χορν και άλλους. Η σειρά εποχής θα ξεκινάει από τις αρχές του 20ού αιώνα, ακολουθώντας τα πρώτα βήματα των πρωταγωνιστών, ενώ ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε τα γεγονότα που συνέβησαν μεσούσης της χούντας, το φθινόπωρο του 1968, όταν πέθανε ο «Γέρος της Δημοκρατίας».

Όλα αρχίζουν όμως με το σκάνδαλο της Κυβέλης με τον Κώστα Θεοδωρίδη το 1907, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τη γνωριμία της με τον Παπανδρέου στη Χίο του 1920, τα Ιουλιανά, τον παράνομο δεσμό που κράτησε χρόνια, την εκρηκτική σχέση της με την Κοτοπούλη, αλλά και τον μοιραίο χωρισμό τους που ουδέποτε επισφραγίστηκε, αφού δεν πήραν διαζύγιο ποτέ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This