Μια μέρα του Ιουνίου… Ξεκινούν τα γυρίσματα της συνέχειας του «Νησιού», «Μια νύχτα του Αυγούστου»

«Κλακέτα» σε Τρούμπα, πλατεία Αυδή και νοτιοανατολική Αττική

Must Read

«3, 2, 1… πάμε!» θα φωνάξει από την άλλη εβδομάδα η σκηνοθέτρια και οι ήρωες του «Νησιού» (της σειράς που μας συγκλόνισε το 2010-2011 στο Mega) θα ζωντανέψουν ξανά με το χτύπημα της κλακέτας!

Τη Δευτέρα ξεκινούν τα γυρίσματα της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ «Μια νύχτα του Αυγούστου», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Βρετανής συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη συνέχεια της επιτυχημένης σειράς «Το Νησί» και διαδραματίζεται στην Κρήτη τη δεκαετία του ’50. Η σειρά εποχής θα ολοκληρωθεί σε 14 επεισόδια, το σενάριο γράφει ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, ενώ θα τη σκηνοθετήσει η Ζωή Σγουρού.

Από το πρώτο επεισόδιο οι εξελίξεις θα είναι συγκλονιστικές. Η Σπιναλόγκα κλείνει, οι λεπροί θεραπεύονται και στο απέναντι χωριό, την Πλάκα, θα γίνει ένα παραδοσιακό γλέντι στο χωριό. Οι υγιείς συναντούν τους πρόσφατα θεραπευμένους και όλοι μαζί γιορτάζουν την απελευθέρωση από τον φόβο, τη θλίψη και την αρρώστια. Όμως όλα παγώνουν με τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν εκείνος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον καλύτερό φίλο του!

Η δράση στη σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου», από την Κρήτη και την περιοχή της Ελούντας, μεταφέρεται τώρα και στον Πειραιά, καθώς οι κεντρικοί χαρακτήρες παίρνουν το πλοίο της γραμμής για μια καλύτερη ζωή, μακριά από κοινωνικούς στιγματισμούς και αποκλεισμούς. Ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί στην Τρούμπα, καθώς διάφορα σημεία της Δραπετσώνας σήμερα κρατούν την ατμόσφαιρα της εποχής του ’50, παρά όποιες μεταγενέστερες παρεμβάσεις. Επίσης, πολλές σκηνές θα γυριστούν σε κτίρια γύρω από την πλατεία Αυδή της Αθήνας αλλά και σε εξοχές της νοτιοανατολικής Αττικής.

Η σκηνοθέτρια Ζωή Σγουρού και οι ηθοποιοί Ευγενία Δημητροπούλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Αλέξανδρος Λογοθέτης έκαναν, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρώτη συνάντησή τους στην ΕΡΤ ύστερα από χρόνια, και έγινε παράλληλα και η πρώτη ανάγνωση του σεναριακού κειμένου. Αμέσως μετά γνωρίστηκαν με μια πλειάδα νέων ηθοποιών, οι οποίοι θα δώσουν σάρκα και οστά στο καινούργιο εγχείρημα της δημόσιας τηλεόρασης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This