«Καμπάνα» 100.000 ευρώ στο ΑΡΤ για αντισημιτικές τοποθετήσεις του Πλεύρη

Αμφισβήτησε το Ολοκαύτωμα και παρουσίασε το Άουσβιτς ως ένα μέρος με «καντίνα και κολυμβητήριο»

Must Read

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στο κανάλι ΑΡΤ, για την παρουσίαση βιβλίου για το Άουσβιτς από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, στην εκπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με την απόφαση, «στην εταιρεία με την επωνυμία «CITY NEWS ΑΕ», ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΡΤ» Ν. Αττικής την διοικητική κύρωση του προστίμου: α) των 50.000 ευρώ για δυσμενείς διακρίσεις στη βάση εθνικότητας και θρησκεύματος και β) εκείνο των 50.000 ευρώ για τη μετάδοση προγράμματος υποβαθμισμένης ποιοτικής στάθμης».

Στο ΕΣΡ έγινε καταγγελία για «αντισημιτική ρητορική μίσους, περιλαμβανομένης πλήρους αμφισβήτησης του Ολοκαυτώματος» στην συγκεκριμένη εκπομπή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Κωνσταντίνος Πλεύρης αμφισβήτησε το Ολοκαύτωμα, παρουσίασε το Άουσβιτς ως ένα μέρος με «καντίνα και κολυμβητήριο» και είπε ότι τον «ενοχλεί ότι ο αντισημιτισμός είναι ποινικό αδίκημα».

Η απόφαση του ΕΣΡ συμπεριέλαβε και δύο καρτέλες που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή και η μία καλούσε τους τηλεθεατές να ψηφίσουν για τη διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης ανάμεσα στον Πλεύρη και τους εκπροσώπους του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου για το Ολοκαύτωμα, μέσω μάλιστα γραμμών υψηλής χρέωσης, και μια ακόμη στην οποία το κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη πρόσφερε έναντι αντιτίμου τρία βιβλία του δικηγόρου και συγγραφέα για τον αντισημιτισμό, το Άουσβιτς και τον Χίτλερ.

Ο ισχυρισμός του καναλιού η υπό κρίση εκπομπή «προέβαλε, με επιφύλαξη, τη διαφορετική άποψη του κ. Πλεύρη σχετικά με τα εν λόγω ιστορικά γεγονότα, επισημαίνοντας τη διάστασή της με την επίσημη ιστορία» και ότι «με σαφήνεια ο παρουσιαστής της εκπομπής διαχώρισε τη θέση του και κάλεσε σε δημόσιο διάλογο σχετικά με το θέμα», αφετέρου ότι «δεν παρουσιάστηκαν “γεγονότα”» αλλά ότι «παρουσιάστηκε το βιβλίο του εν λόγω συγγραφέως, ο οποίος έκανε αναγωγή σε προγενέστερες ιστορικές πηγές, χωρίς να υιοθετηθούν οι ιστορικές του απόψεις», δεν έγινε δεκτός από το ΕΣΡ.

Και στους ισχυρισμούς του ΑΡΤ απαντά το ΕΣΡ: «Προβάλλεται αλυσιτελώς, αφού, με βάση τα προεκτεθέντα, στην ελληνική έννομη τάξη είναι νομικώς (τουλάχιστον) ανεπίτρεπτη δημόσια συζήτηση, που θα είχε ως βάση αμφισβήτηση θεμελιωδών δικαιϊκών κανόνων και αξιών του Πολιτεύματος (όπως είναι και οι ως άνω αναφερόμενοι κανόνες)».

ESR

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This