Τρίτη 15/6/2021

Από ρεπόρτερ, ντελιβεράς o Σάκης Αποστολάκης

Το «κατέβασμα των ρολών» στην «Ελευθεροτυπία» έπειτα από 36 ολόκληρα χρόνια (1975-2011) ανάγκασε έναν δημοσιογράφο να κάνει στροφή 180 μοιρών στη ζωή του έπειτα από 35 χρόνια δημοσιογραφικής δουλειάς στη συγκεκριμένη εφημερίδα.

Ο Σάκης Αποστολάκης δεν κατόρθωσε να βρει ξανά δουλειά στον τομέα του, καθώς η οικονομική κρίση επηρέασε, μεταξύ άλλων, και τον κλάδο του Τύπου, ανεβάζοντας κατακόρυφα τα ποσοστά της ανεργίας στον χώρο. Ετσι, θέλοντας και μη, αναγκάστηκε να γυρίσει σελίδα και έστρεψε αλλού το ενδιαφέρον του για να μπορεί να κερδίζει τα προς το ζην, αποφασίζοντας να ασχοληθεί με τη διανομή φαγητού!

Εδώ και σχεδόν έναν χρόνο εργάζεται ως διανομέας φαγητού και, όπως λέει, ίσως κάποιοι θα ονόμαζαν τη στροφή αυτή ως επαγγελματική κατάντια, αλλά ο ίδιος το λέει ελευθερία. «Δεν αποφάσισα να γίνω ντελιβεράς, αποφάσισα να μην ξαναμείνω άνεργος» είπε στο Open. «Στην “Ελευθεροτυπία” είχα πάει στα 18 μου. Δύο πράγματα ήξερα να κάνω: ρεπορτάζ και να οδηγώ μηχανάκια. Το ένα μας τελείωσε, το άλλο μας ζει. Εχω δει ασπρομάλληδες να ανεβαίνουν σκάλες και είπα ότι μπορώ να το αντέξω κι εγώ. Επειτα από έναν χρόνο στη δουλειά… ανάσταση» συνέχισε.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Σάκης Αποστολάκης δεν είναι ο μόνος δημοσιογράφος που άλλαξε επαγγελματικό προσανατολισμό, καθώς η ανεργία ανάγκασε πολλούς να το κάνουν.

Δείτε επίσης: Μαρία Σταματέρη: «Η Ελένη Μενεγάκη θα έπρεπε να μπει μάθημα στις σχολές δημοσιογραφίας» (video)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ