Τηλεοπτικό restart μετά το lockdown: Τι αλλάζει σε σειρές, εκπομπές και ριάλιτι

Must Read

Καλή τηλεοπτική λευτεριά! Η καραντίνα τελείωσε και στη μικρή μας οθόνη και, όπως φαίνεται, οι τηλεθεατές θα το ευχαριστηθούν. Όταν ο μέσος όρος τηλεθέασης του «MasterChef 4» στο Star φτάνει το 33% και στο δυναμικό κοινό αγγίζει το 40%, αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Οι τηλεθεατές μπούχτισαν από τον μαραθώνιο ενημέρωσης για τον Covid-19, τις εικόνες με τα νοσοκομεία και τις μάσκες.

Από αντίδραση λοιπόν, για μην πέσουν άλλο ψυχολογικά, επιλέγουν συνειδητά να βλέπουν το reality, το οποίο είχε έτσι κι αλλιώς επιτυχία και πριν από τον κορωνοϊό. Πολύ λογικό θα σκεφτεί κανείς γιατί μπροστά στον φόβο της υγείας και στην αβεβαιότητα της ανεργίας ο οργανισμός για να ισορροπήσει θέλει ζωή, ομορφιά, αισιοδοξία, γέλιο… και νόστιμο κοτοπουλάκι με γλυκόξινη σάλτσα!

Το «MasterChef 4» προβάλλεται πλέον δύο φορές την εβδομάδα στη μικρή οθόνη -λόγω οικονομίας αμοντάριστων επεισοδίων- και τα… σπάει στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen. Μέσα στον Ιούνιο, μάλιστα, θα γυριστεί και ο τελικός.

Αναπόφευκτα οι ιθύνοντες των καναλιών, προτού δουν τα νούμερα τηλεθέασης να παίρνουν τον κατήφορο και εν όψει καλοκαιριού, βγάζουν πάλι το… βαρύ πυροβολικό τους στην ψυχαγωγία. Ετσι, αγαπημένες σειρές επιστρέφουν στον Alpha, με κωμωδία και μυστήριο, γέλιο και ανατροπές, ίντριγκες, έρωτες και πάθη.

Οι τηλεοπτικοί ήρωες που έγιναν δημοφιλείς αναλαμβάνουν δράση και δίνουν ραντεβού με νέα επεισόδια. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του καναλιού, από τη Δευτέρα 11 Μαΐου (και από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.00) οι τηλεθεατές θα πάρουν πάλι θέση για να παρακολουθήσουν τη συνέχεια της σειράς «Ελα στη θέση μου» με τους Γιάννη Τσιμιτσέλη, Αθηνά Οικονομάκου, Ευαγγελία Συριοπούλου και Μαρίνο Κόνσολο.

Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στις 21.00, η αγωνία και οι ανατροπές επιστρέφουν στο «Ερωτας μετά», με τους Βάσω Λασκαράκη, Μάριο Αθανασίου, Εμιλυ Κολιανδρή και Αντώνη Καρυστινό. Κι ενώ το πρώτο νέο επεισόδιο θα μεταδοθεί στις 13 Μαΐου, στις 21.00, υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Ο εκ των βασικών πρωταγωνιστών Αντώνης Καρυστινός ζει μόνιμα στη Βρετανία, απ’ όπου ερχόταν στην Ελλάδα για να κάνει γυρίσματα. Η Αγγλία, όμως, αυτή τη στιγμή είναι βαριά πληττόμενη από τον Covid-19.

Για να συμμετάσχει, λοιπόν, στα γυρίσματα της σειράς, η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει τον κύκλο της μέσα στο καλοκαίρι, θα πρέπει να μπει στην υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών που έχει ορίσει διά νόμου το ελληνικό κράτος. Τα γυρίσματα της σειράς θα ξεκινήσουν, όπως ενημερωθήκαμε, στις 18 Μαΐου, αλλά ο Καρυστινός θα προστεθεί αργότερα.

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, την ίδια ώρα, στις 21.00, οι αγαπημένοι «Μουρμούρηδες», από τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και την Κλέλια Ρένεση έως τον Αντώνη Αντωνίου και την Ελένη Κοκκίδου, επιστρέφουν. Να σημειωθεί ότι η σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» θα περάσει από τη διακοπή στη μαζική παραγωγή επεισοδίων, υπό τον φόβο νέας καραντίνας το φθινόπωρο.

Στο πλατό επιστρέφουν την επόμενη εβδομάδα για γυρίσματα όλα τα ζευγάρια, με στόχο όχι να γυρίσουν μόνο τα επεισόδια της τρέχουσας σεζόν αλλά και πολλά της επόμενης. Το εν λόγω σίριαλ του Alpha θα συνεχίσει γυρίσματα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με διάλειμμα μόνο μίας εβδομάδας τον Αύγουστο.

Εντατικά γυρίσματα σχεδόν non stop αναμένονται για όλες τις σειρές που έχουν πάρει το εισιτήριο για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, με στόχο να υπάρχει απόθεμα για κάθε ενδεχόμενο. Η μόνη που δεν αλλάζει το ενημερωτικό της προφίλ στον ψυχαγωγικό τομέα είναι η Ελένη Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια, η οποία έμεινε πιστός στρατιώτης στον σταθμό, μπορεί να έχει πάρει την απόφασή της να φύγει από το κανάλι, ωστόσο μέχρι το τέλος Ιουνίου, οπότε θα παραμείνει στον Alpha, έχει την πρόθεση να συνεχίσει στην κατεύθυνση των χρηστικών καθημερινών θεμάτων για την πανδημία. Το δήλωσε, μάλιστα, και η ίδια ξεκάθαρα από τον αέρα της εκπομπής της στον συνάδελφό της Τάσο Τεργιάκη.

Όσον αφορά την Ελεονώρα Μελέτη, όχι μόνο επέστρεψε στο πόστο της ήδη με τη late night εκπομπή «Μεσάνυχτα», αλλά ανανέωσε το συμβόλαιό της και για ακόμη δύο χρόνια. Στον Σκάι, από την άλλη μεριά, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την έναρξη ή μη του «Big Brother» μέσα στο καλοκαίρι, αφού όλη η ζωή μας με την πανδημία έχει γίνει ένας «Μεγάλος Αδελφός».

Πάντως, αν το πολυδιαφημισμένο reality με οικοδεσπότη τον Χάρη Βαρθακούρη, ο οποίος ανέβαλε την πρεμιέρα του στο παρά πέντε λόγω κορωνοϊού, πάει τελικά από τη νέα τηλεοπτική σεζόν, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι από τον Οκτώβριο θα βλέπουμε το ριάλιτι εγκλεισμού, τις «8 λέξεις» του Ανδρέα Γεωργίου, τον Σπύρο Παπαδόπουλο τα Σάββατα με το «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» και το «The Voice». Πώς θα χωρέσουν όλα μαζί στο πρόγραμμα, μόνο ο Σκάι το ξέρει…

Στοκ επεισοδίων

Αλλά και στον ΑΝΤ1 οι υπεύθυνοι προγράμματος βρίσκονται σε φάση πυρετώδους προετοιμασίας. Η Φαίη Σκορδά τόνισε στον αέρα του «Πρωινού» ότι το κανάλι του Αμαρουσίου αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι ολοκληρωμένο το πρόγραμμά του στις 18 Μαΐου, οπότε δηλαδή και θα βγουν στη συχνότητά του τα νέα επεισόδια από τις παραγωγές τους «Αγριες μέλισσες», «Πέτα τη φριτέζα», «Still standing» με τη Μαρία Μπεκατώρου και «Rouk Zouk» με τη Ζέτα Μακρυπούλια, καθώς έχουν στοκ επεισοδίων.

Παράλληλα, θα αρχίσουν πάλι γυρίσματα, με τους ιθύνοντες του καναλιού να προβληματίζονται για το «Rouk Zouk» σχετικά με το πώς θα κρατιούνται οι αποστάσεις ανάμεσα στους παίκτες.

Οσον αφορά το Open, οι εκπομπές του έχουν μπει όλες στο πλατό και μάλιστα η Κατερίνα Καινούργιου ανακοίνωσε την ημέρα των γενεθλίων της ότι θα παραμείνει στο κανάλι, παρόλο που οι φήμες την ήθελαν να οδεύει στον Alpha. Μάλιστα, ευχαρίστησε τον σταθμό για την ωραία ανθοδέσμη που της έστειλε στον αέρα με τις θερμές ευχές του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This