Οι ιδιοκτήτες ακινήτων παραμένουν από τους μεγάλους χαμένους της πανδημίας

Must Read

Την… καρδιά της μεσαίας τάξης είναι αποφασισμένος να χτυπήσει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για να βγάλει τα σπασμένα της κρίσης!

Καθημερινά βρίσκει και νέους τρόπους για να καλύψει όσο το δυνατόν λιγότερα από τις απώλειες που θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακίνητων, λόγω της μείωσης κατά 40% των ενοικίων που εισπραττόσουν.

Με το αποτύπωμα του κορωνοϊού να βαθαίνει καθημερινά στην οικονομία και να ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει, επισήμως, ότι θα επιστραφεί τελικά το 33,5% του εισοδήματος που έχασαν φέτος από το κούρεμα των ενοικίων, αντί για υψηλότερο ποσοστό που είχε διαρρεύσει αρχικά.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται εισηγήσεις για κλιμακωτή αποκατάσταση του εισοδήματος των ιδιοκτητών αντιστρόφως ανάλογη των απωλειών τους, δηλαδή όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό της απώλειας, τόσο μικρότερη θα είναι η αποκατάστασή του. Για παράδειγμα, η επιστροφή του εισοδήματος θα κυμαίνεται μεταξύ 10% και 50%, αντιστρόφως ανάλογα με το ποσό της απώλειας του εισοδήματος του ιδιοκτήτη.

Το σίγουρο είναι ότι οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να δηλώσουν στο taxisnet το ποσό που έχασαν, λόγω της μείωσης των ενοικίων, ενώ θα γίνει και διασταύρωση με σχετικές δηλώσεις που θα υποβάλλουν και οι ενοικιαστές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέτρο της οριζόντιας περικοπής των ενοικίων έχει προκαλέσει πολύ έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι κάνει πολιτική «με τα λεφτά των άλλων», καθώς και ότι η διοικητική παρέμβαση στην αγορά ακινήτων έχει προκαλέσει ένα πρωτοφανές αλαλούμ μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών, αλλά και αναταράξεις στην αγορά μισθωμάτων.

Το μέτρο συνεχίζεται και το καλοκαίρι

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέτρο της μείωσης των ενοικίων συνεχίζεται και το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, για τον Ιούνιο θα καταβάλλουν κατά 40% μειωμένο ενοίκιο οι επιχειρήσεις εστίασης, λιανεμπορίου, τουρισμού, πολιτισμού και μεταφορών. Για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η μείωση θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις τουρισμού, πολιτισμού, μεταφορών και αθλητισμού.

Η αποκατάσταση μέρους του εισοδήματος που έχασαν οι ιδιοκτήτες θα γίνει με πίστωση φόρου, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συμψηφισμό με τον φετινό φόρο εισοδήματος και τον φετινό ΕΝΦΙΑ.

Προφανώς, ο υπουργός Οικονομικών έχει αποφασίσει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι η βασική κοινωνική ομάδα που θα χρηματοδοτήσει την ανακούφιση της κοινωνίας από τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This