Μικρότερη από την αναμενόμενη η μείωση εσόδων τον Απρίλιο

Must Read

Την υστέρηση εσόδων κατά 409.000.000 ευρώ αλλά και την υπέρβαση δαπανών κατά 1,2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο λόγω των μέτρων στήριξης που συνδέονται με τον κορωνοϊό σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Η νέα κοινοποίηση με τα οριστικά στοιχεία για την εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού Απριλίου 2020 επιβεβαιώνει ότι η μείωση εσόδων ήταν τελικά μικρότερη από την αναμενόμενη αρχικά, ενώ αναλύει το πλήγμα ανά φόρο.

Οι δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού για την περίοδο του Απριλίου 2020 φαίνεται ότι ανήλθαν στα 5,246 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 1,189 δισ. ευρώ έναντι του στόχου (4,057 δισ. ευρώ), κυρίως λόγω της αποζημίωσης ειδικού σκοπού από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα  στοιχεία  καταδεικνύουν ότι το πλήγμα στα κρατικά ταμεία από τον κορωνοϊό δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο ήθελαν να το παρουσιάζουν στο Γενικό Λογιστήριο του  κράτους. Οι πολίτες φαίνεται πως πλήρωσαν τις υποχρεώσεις, ενώ τα 1,2 δισ. ίσα που καλύπτουν τη δαπάνη για τα επιδόματα ειδικού σκοπού και όχι το σύνολο των μέτρων που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This