Σάββατο 19/6/2021

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα απασχόλησης ανέργων για ευπαθείς ομάδες

Στην υλοποίηση δύο νέων προγραμμάτων απασχόλησης προς όφελος συνολικά 12.000 ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες προχωρά ο ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ήδη εγκρίθηκε πρόγραμμα για την επιχορήγηση επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών δημόσιου τομέα για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών. Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου (με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως). Η διάρκεια της επιχορήγησης παραμένει στους 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες.

Το δεύτερο ειδικό πρόγραμμα αφορά την ενίσχυση εργοδοτών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων και νεαρών παραβατικών. Η επιχορήγηση για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης ορίζεται στο 90% του μισθολογικού, με ανώτατο όριο τα 800 ευρώ μηνιαίως. Για κάθε μήνα μερικής απασχόλησης η επιχορήγηση ορίζεται στο 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 400 ευρώ μηνιαίως. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους 12 μήνες (με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12).

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων από τις επιχειρήσεις θα καθοριστεί μέσα στις επόμενες μέρες από τον ΟΑΕΔ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ