Αύριο η τελευταία ημέρα καταβολής του δώρου Πάσχα στους εργαζομένους!

Must Read

Έως την Τρίτη, 30 Ιουνίου υποχρεούνται επιχειρήσεις και εργοδότες να καταβάλλουν στους μισθωτούς εργαζόμενους τους το υπόλοιπο του δώρου Πάσχα.

Όπως προκύπτει από νεότερη εγκύκλιο του ΕΦΚΑ αλλά και από τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, οι εργοδότες, αφού καταβάλουν το υπόλοιπο του δώρου, θα πρέπει μέχρι τις 10 Ιουλίου να υποβάλουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» την «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων-Εργοδοτών για το επίδομα εορτών Πάσχα έτους 2020, για το οποίο βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός».

Τι στοιχεία δηλώνονται στο σχετικό έντυπο

Στο έντυπο αυτό δηλώνονται τα στοιχεία της επιχείρησης, του τραπεζικού λογαριασμού της, των εργαζομένων της, καθώς και το ποσό του επιδόματος εορτών Πάσχα 2020 που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης για κάθε μισθωτό. Το ποσό του δώρου που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα
αποδοθεί στις επιχειρήσεις σε ημερομηνία η οποία ακόμη δεν έχει
ανακοινωθεί.

Όσον αφορά την απεικόνιση του δώρου Πάσχα 2020 στη διακριτή Αναλυτική Περιοδική Δήλωση την οποία πρέπει να κάνει η κάθε επιχείρηση, από τον ΕΦΚΑ επισημαίνεται ότι η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στη χρονική περίοδο απασχόλησης έως την ημερομηνία αναστολής της εργασιακής σχέσης θα απεικονιστεί με τύπο αποδοχών «04», ενώ για τη χρονική περίοδο αναστολής της κάθε σύμβασης εργασίας η αναλογία θα απεικονιστεί με διακριτό τύπο αποδοχών «19».

Στην περίπτωση κατά την οποία οι πληττόμενες επιχειρήσεις έχουν ήδη υποβάλει το δώρο Πάσχα με την ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου για τον Απρίλιο ή τον Μάιο του τρέχοντος έτος, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, θα πρέπει να υποβάλουν Δελτίο Μεταβολής Στοιχείων Ασφάλισης στην αρμόδια τοπική υπηρεσία μισθωτών του Ενιαίου Φορέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This