Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Σε 84 δήμους 92.000.000 ευρώ για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (Η λίστα με τα ποσά)

Επιχορηγήσεις για 84 δήμους ύψους 92 εκατομμυρίων ευρώ για την άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προβλέπει η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και του Υφυπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Η απόφαση επισφραγίστηκε στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Κάρναβος, ενώ μέσω skype συμμετείχε στη σύσκεψη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Από το ποσό της επιχορήγησης, το 60% θα παρακρατηθεί από τους δήμους από 48 έως 72 μηνιαίες δόσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους.

Παράλληλα, με νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα, εισάγονται νέες δικλείδες ασφαλείας, με στόχο την αποτροπή ληξιπρόθεσμων οφειλών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, το πρώτο δεκαήμερο μετά τη λήξη κάθε ημερολογιακού τριμήνου, οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες θα υποβάλλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών κατάσταση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και αναλυτική αιτιολόγηση της αδυναμίας πληρωμής τους.

Ο ΟΤΑ θα μεταφέρει σε ειδικό λογαριασμό το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με εξαίρεση  τα εντάλματα τα οποία δεν μπορούν να πληρωθούν με ευθύνη των δικαιούχων.

Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, το ποσό θα παρακρατείται από την επόμενη μηνιαία τακτική επιχορήγηση μέσω ΚΑΠ. Στη συνέχεια θα γίνεται άμεσα η πληρωμή των δικαιούχων μέσω του ΤΠΔ.

Τέλος, κάθε τρίμηνο θα ανακοινώνεται δημόσια το ποσό των ληξιπρόθεσμων των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού από το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και των τυχών παρακρατηθέντων ποσών από τους Κ.Α.Π. για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τα χρήματα που θα πάρει ο κάθε δήμος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ