Στις 13 Ιουλίου ξεκινούν οι εκπτώσεις της… πανδημίας και της φτώχειας! Για αντίξοες συνθήκες μιλά ο εμπορικός κόσμος

Must Read

Yποχρεωμένοι να ανέβουν τον σύγχρονο Γολγοθά που ακούει στο όνομα «Μεγάλος Περίπατος» θα είναι χιλιάδες Αθηναίοι καταναλωτές που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τις θερινές εκπτώσεις -οι οποίες αρχίζουν στις 13 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου– για να ψωνίσουν.

Την ώρα που η αγορά σφαδάζει από το χτύπημα της ύφεσης που ήρθε ως απότοκο της πανδημίας, οι καταστηματάρχες εναποθέτουν τις τελευταίες ελπίδες τους στις εκπτώσεις προκειμένου να τζιράρουν ένα μέρος από τις απώλειες που έχουν υποστεί. Ομως, η κίνηση στην αγορά κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων προβλέπεται μειωμένη, καθώς, εκτός από τον βραχνά του «Μεγάλου Περιπάτου», σημαντικό ρόλο παίζει και η έλλειψη χρημάτων.

Η οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά εξαιτίας των μέτρων κατά του κορωνοϊού αλλά και η επικείμενη πληρωμή των φόρων δεν αφήνουν χώρο για ενθαρρυντικά μηνύματα όσον αφορά τα ψώνια.

Τις Κυριακές

Πάντως, οι καταστηματάρχες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους δίνει η νομοθεσία να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του μήνα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές με όσο το δυνατό μικρότερο συνωστισμό. Οι έμποροι στην υπόλοιπη χώρα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν τα καταστήματά τους την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, που φέτος πέφτει στις 19 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μετατοπιστεί για την παρούσα χρονιά η έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων κατά 15 μέρες, δηλαδή να αρχίσουν αρχές Αυγούστου, ώστε να δοθεί περισσότερος ωφέλιμος χρόνος στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα αποθέματα που έμειναν αδιάθετα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού κλεισίματος λόγω του κορωνοϊού.

Σοκαριστικά στοιχεία από τον ΕΣΑ

Πριν από λίγες ημέρες έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, έδειξε την δύσκολοι κατάσταση που βιώνουν οι έμποροι στην μετά πανδημίας εποχή.

Και αυτό διότι ένας στους τέσσερις εμπόρους στην Αθήνα, είχε πτώση τζίρου πάνω από 50% ενώ το 82,8% των καταστημάτων κατέγραψε σημαντικά χειρότερα αποτελέσματα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή εβδομάδα

Στην τηλεφωνική έρευνα και στην ερώτηση «ποιο παράγοντα θεωρούν σημαντικότερο, οι έμποροι, για την επιβίωση της επιχείρησης»:

  • Ένας στους δύο κρίνει ως σημαντικότερο παράγοντα βιωσιμότητας την επέκταση της μείωσης του ενοικίου έως το τέλος του έτους.
  • Δεύτερος σημαντικότερος η χρηματοδότηση μέσω δανείων, για την άμεση αύξηση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This