Σας ενδιαφέρει: Παράταση ως το τέλος Αυγούστου για τις δηλώσεις των «ξεχασμένων» τετραγωνικών

Must Read

Παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου η προθεσμία και για τις δηλώσεις «ξεχασμένων τετραγωνικών που αφορούν σε κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Τις τελευταίες ημέρες είχε δημιουργηθεί αναστάτωση στους ιδιοκτήτες, καθώς στην τροπολογία που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή τα ακίνητα αυτά εξαιρούνταν από τη δίμηνη παράταση της προθεσμίας για τη δήλωση των ξεχασμένων τετραγωνικών μέτρων.

Τελικά, η αρχική παράλειψη διορθώθηκε με νέα τροπολογία που κατέθεσαν χθες στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο αρμόδιος Υφυπουργός, Θεόδωρος Λιβάνιος. Το θέμα είχε αναδείξει η ΠΟΜΙΔΑ, σημειώνοντας σε επιστολή της ότι παρατεινόταν για δύο μήνες η προθεσμία δήλωσης για τα αδήλωτα τετραγωνικά μόνο των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, χωρίς ταυτόχρονη παράταση της προθεσμίας δήλωσης για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Διορθωτική δήλωση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορεί να υποβάλλει κάθε πολίτης που έχει δηλωμένα στους δήμους λιγότερα τετραγωνικά μέτρα από όσα έχει στην εφορία, για ένα ή περισσότερα ακίνητά του. Η οικειοθελής αποκάλυψη των πραγματικών επιφανειών όλων των ακινήτων μπορεί να γίνει χωρίς επιβάρυνση του ιδιοκτήτη με πρόστιμα και αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών για την πενταετία 2015-2019.

Επιπλέον, όποιος πολίτης δεν έχει καν δηλώσει ένα ή περισσότερα ακίνητά του στον οικείο δήμο μπορεί κι αυτός να υποβάλει δήλωση μέσω της οποίας θα αποκαλύψει τις επιφάνειες των αδήλωτων ακινήτων που ανήκουν στην ιδιοκτησία του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This