Τρίτη 22/6/2021

Σας ενδιαφέρει: Παράταση ως το τέλος Αυγούστου για τις δηλώσεις των «ξεχασμένων» τετραγωνικών

Παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου η προθεσμία και για τις δηλώσεις «ξεχασμένων τετραγωνικών που αφορούν σε κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Τις τελευταίες ημέρες είχε δημιουργηθεί αναστάτωση στους ιδιοκτήτες, καθώς στην τροπολογία που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή τα ακίνητα αυτά εξαιρούνταν από τη δίμηνη παράταση της προθεσμίας για τη δήλωση των ξεχασμένων τετραγωνικών μέτρων.

Τελικά, η αρχική παράλειψη διορθώθηκε με νέα τροπολογία που κατέθεσαν χθες στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο αρμόδιος Υφυπουργός, Θεόδωρος Λιβάνιος. Το θέμα είχε αναδείξει η ΠΟΜΙΔΑ, σημειώνοντας σε επιστολή της ότι παρατεινόταν για δύο μήνες η προθεσμία δήλωσης για τα αδήλωτα τετραγωνικά μόνο των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, χωρίς ταυτόχρονη παράταση της προθεσμίας δήλωσης για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Διορθωτική δήλωση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορεί να υποβάλλει κάθε πολίτης που έχει δηλωμένα στους δήμους λιγότερα τετραγωνικά μέτρα από όσα έχει στην εφορία, για ένα ή περισσότερα ακίνητά του. Η οικειοθελής αποκάλυψη των πραγματικών επιφανειών όλων των ακινήτων μπορεί να γίνει χωρίς επιβάρυνση του ιδιοκτήτη με πρόστιμα και αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών για την πενταετία 2015-2019.

Επιπλέον, όποιος πολίτης δεν έχει καν δηλώσει ένα ή περισσότερα ακίνητά του στον οικείο δήμο μπορεί κι αυτός να υποβάλει δήλωση μέσω της οποίας θα αποκαλύψει τις επιφάνειες των αδήλωτων ακινήτων που ανήκουν στην ιδιοκτησία του.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ