Υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου, πλέον, όλες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ

Must Read

Υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για την απονομή σύνταξης γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, σύμφωνα με νεότερη εγκύκλιο του ΕΦΚΑ.

Ωστόσο, η δέσμευση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για «έκδοση συντάξεων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», όπως όλα δείχνουν, θα αργήσει να υλοποιηθεί…

Εφεξής, όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο της διοίκησης του ΕΦΚΑ, ως προς τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συνταξιοδότησης θα ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Οι αιτήσεις για την απονομή σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου θα υποβάλλονται πλέον υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική υπηρεσία Ψηφιακής Απονομής Σύνταξης «ΑΤΛΑΣ», μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).
  • Οι αποφάσεις συνταξιοδότησης για αιτήματα μεταβίβασης κύριας σύνταξης, αιτία θανάτου του συνταξιούχου και απονομής γήρατος σε δικαιούχους του τ. ΟΓΑ, χωρίς χρόνο διαδοχικής ασφάλισης (αυτές οι περιπτώσεις θα χρειαστεί ακόμη καιρός για να διεκπεραιωθούν) θα εκδίδονται αυτόματα μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ψηφιακής απονομής. Για τον σκοπό αυτό θα αξιοποιούνται τα διαθέσιμα ψηφιακά δεδομένα πληρωμών συντάξεων για τις περιπτώσεις μεταβίβασης, καθώς και των διαθέσιμων ψηφιακών δεδομένων χρόνου ασφάλισης του πληροφοριακού συστήματος «ΑΤΛΑΣ» για τις περιπτώσεις απονομής συντάξεων γήρατος.

Η διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ψηφιακής απονομής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» περατώνεται στις 3 Αυγούστου 2020. Ωστόσο, η έκδοση συντάξεων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μοιάζει να απέχει πολύ ακόμη από την υλοποίησή της.

Τραγικές δυσλειτουργίες

Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, οι καθημερινές τραγικές δυσλειτουργίες στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, σε συνδυασμό με την έλλειψη τακτοποιημένων και καταχωρισμένων δεδομένων για τον ασφαλιστικό βίο χιλιάδων ασφαλισμένων από αρκετά πρώην ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Ενιαίο Φορέα, κάνουν την υπόσχεση αυτή να μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This