«Καύσωνας» ληξιπρόθεσμων οφειλών! Ξεκίνησε το lockdown και στις πληρωμές τον Μάρτιο με αύξηση 11,45%

Must Read

Εκτός από τη θερμοκρασία, στα «κόκκινα» βρίσκονται και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Αύξηση της τάξης του 11,45% (κατά 545.000.000 ευρώ) σε ετήσια βάση κατέγραψαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία τον πρώτο μήνα του lockdown, τον Μάρτιο, παρά τα μέτρα στήριξης που είχαν ληφθεί για τις επιχειρήσεις, τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΑΑΔΕ, που δημιουργούν έντονη ανησυχία σε σχέση με τις εξελίξεις στην οικονομία το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2019 (από 2,63 δισ. ευρώ περιορίστηκαν στα 2,21 δισ. ευρώ), τα δεδομένα του Μαρτίου μοιάζουν να αποτελούν «προπομπό» ενδεχόμενων νέων σκληρών μέτρων, λόγω της μεγάλης και σε εξέλιξη ύφεσης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τον υπό εξέταση μήνα, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι εισπράξεις έναντι νέου ληξιπροθέσμου περιορίστηκαν στα 82.000.000 ευρώ, έναντι 138.000.000 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Στο σύνολό τους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν στα 105.81 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, από 106.05 ευρώ τον Φεβρουάριο. Από αυτές τις οφειλές, τα 22,15 δισ. ευρώ χαρακτηρίζονται ποσά ανεπίδεκτα είσπραξης. Αρα, τα πραγματικά ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν στα 83,66 δισ. ευρώ φέτος τον Μάρτιο, έναντι 84.22 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών προς την Εφορία ανέρχεται περίπου στα 3.900.000 άτομα. Από αυτά, περίπου 1.765.000  κινδυνεύουν από μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This