«Τεμενάδες» σε… εισαγόμενους συνταξιούχους: Στο 7% (μόλις) η φορολόγηση των κεφαλαίων που θα θελήσουν να φέρουν στην Ελλάδα

Must Read

Με χαμηλό συντελεστή 7% θα γίνεται η φορολόγηση των κεφαλαίων από εύπορους συνταξιούχους του εξωτερικού που θα θελήσουν να φέρουν τα κεφάλαιά τους (αποταμιεύσεις και λοιπά τακτικά εισοδήματα) στην Ελλάδα, με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση εξετάζει την εφαρμογή του συγκεκριμένου σχεδίου στο πλαίσιο των προσπαθειών προσέλκυσης κεφαλαίων.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο συγκεκριμένος συντελεστής θα αφορά τη φορολόγηση του συνόλου των κεφαλαίων που θα φέρνουν στη χώρα πλούσιοι «απόμαχοι της εργασίας» από άλλα κράτη.

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα βασιστεί στο ιταλικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς θα ισχύει για όσους αλλοδαπούς συνταξιούχους επιλέξουν να μείνουν σε περιοχές με μικρό αριθμό πληθυσμού (ενδεχομένως έως 20.000 άτομα) και η ισχύς του θα είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες του σχεδίου ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Ειδική αποζημίωση και επιστρεπτέα προκαταβολή

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι και σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς περισσότερων από 200.000 δικαιούχων ελεύθερων επαγγελματιών η ειδική αποζημίωση των 300 ή 534 ή 800 ευρώ, ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αναμένεται και η έναρξη πληρωμών του δεύτερου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής σε περίπου 100.000 επιχειρήσεις (μεταξύ των οποίων είναι 7.000 ξενοδοχεία).

Ο κ. Χρ. Σταϊκούρας εκτίμησε, χθες, ότι η ύφεση για το 2020 θα κυμανθεί μέχρι 8%. Ωστόσο, όπως τόνισε, «αυτές είναι οι δικές μας, πρώτες εκτιμήσεις, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές δεν μπορούν να μεταβληθούν ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στον τουρισμό το καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This