Κ. Μητσοτάκης: 3,5 δισ. για απασχόληση, επιδότηση εργασίας, επιστρεπτέα προκαταβολή και μηδενισμό προκαταβολής φόρου! (video)

Must Read

«Η προστασία της απασχόλησης πρώτη μας προτεραιότητα… Προσπαθούμε την εξωγενή ύφεση να την κάνουμε πιο ήπια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με θέμα «Σε νέα αδιέξοδα στην οικονομία και την εργασία οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης», πριν ανακοινώσει τα νέα μέτρα στήριξης της εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε:

  • Μηδενισμός της προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις: Για εκείνες δηλαδή που καταγράφουν τουλάχιστον το 50% του τζίρου τους το γ΄ τρίμηνο του έτους (τουριστικές επιχειρήσεις). Μισή προκαταβολή θα καταβάλουν από την πλευρά τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.
  • Μηδενισμός εργοδοτικών εισφορών: Για τις εποχικές επιχειρήσεις τουρισμού, όπως αυτές περιγράφονται στις σχετικές αποφάσεις (που κάνουν τουλάχιστον το 50% του τζίρου τους το γ΄ τρίμηνο του έτους), δεν θα υπάρχουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιούλιος-Σεπτέμβριος.
  •  Επέκταση της επιδότησης εργασίας: Η επιδότηση κατά 60% από την Πολιτεία όλων των εργοδοτικών εισφορών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ επεκτείνεται και για Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Επέκταση του μέτρου αναστολής της σύμβασης των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.
  •  Τρίτος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής: Ύψους 1 δισ. ευρώ που θα αφορά και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή, βάσει του τζίρου Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου.
  • Μηδενισμός της προκαταβολής φόρου: Ισχύει για επιχειρήσεις με 35% λιγότερο τζίρο σε σχέση το πρώτο εξάμηνο του 2020. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις θα κυμαίνεται μεταξύ 30-70%.

«Το να επιχειρούμε να κάνουμε προβλέψεις για το ύψος της ύφεσης το 2020 είναι θεωρητική άσκηση. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μιλήσω με τα δεδομένα τα οποία έχουμε. Η ύφεση το 1ο τρίμηνο του 2020 ήταν σημαντικά μικρότερη από την αντίστοιχη στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου μειώθηκε λιγότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η εθνική οικονομία τα πήγε σχετικά καλύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη», έκανε μια γενική τοποθέτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε όλα όσα είπε ο Πρωθυπουργός και τα μέτρα που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This