Ποια είναι η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής

Must Read

Αιτήσεις έως 15 Ιουλίου για επιστρεπτέα προκαταβολή II – Η ΚΥΑ προβλέπει μίνιμουμ δάνειο 2.000 ευρώ με επιτόκιο κάτω από 1% και εξόφληση από το 2022 και μετά

Τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού Covid-19 περιγράφει Κοινή Υπουργική Απόφαση των Χρήστου Σταϊκούρα και Αδωνη Γεωργιάδη, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 2729). Οι 100.000 και πλέον δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙ καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 15 Ιουλίου στην πλατφόρμα του myBusinessSupport.

Κατά την αίτηση η επιχείρηση δηλώνει:

α) Αν αιτείται να λάβει την ενίσχυση βάσει του προσωρινού πλαισίου ή βάσει του κανονισμού de minimis,

β) τα απαιτούμενα στοιχεία και

γ) πληροφορίες σχετικά με την πλήρωση των προϋποθέσεων, καθώς και το ποσό που αιτείται να λάβει.

Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport διενεργείται με τη χρήση των διαπιστευτηρίων του ΟΠΣ TAXISnet της ΑΑΔΕ. Με την είσοδο στην εφαρμογή και την υποβολή της αίτησης η επιχείρηση πιστοποιεί την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων και συναινεί στην επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων της ΑΑΔΕ, καθώς και των υποβαλλόμενων στοιχείων προς τον σκοπό προσδιορισμού του τελικού ύψους ενίσχυσης.

Η ΚΥΑ προβλέπει μίνιμουμ δάνειο 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανέναν εργαζόμενο και δεν διέθεταν ταμειακή μηχανή κατά την 1η Ιουνίου, 4.000 ευρώ αν απασχολούσαν 1-5 εργαζομένους, 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6-20 εργαζομένους, 15.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21-50 εργαζομένους και 30.000 ευρώ για πάνω από 50 με σχέση εξαρτημένης.

Το ποσό της ενίσχυσης επιβαρύνεται με επιτόκιο 0,94% ετησίως, ενώ για το χρονικό διάστημα έως την 31η Δεκεμβρίου 2021 παρέχεται άτοκη περίοδος χάριτος, κατά την οποία η δικαιούχος επιχείρηση δεν υποχρεούται να επιστρέψει οιοδήποτε τμήμα κεφαλαίου ή τόκων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This