Παρασκευή 7/5/2021

Ποια είναι η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής

Αιτήσεις έως 15 Ιουλίου για επιστρεπτέα προκαταβολή II – Η ΚΥΑ προβλέπει μίνιμουμ δάνειο 2.000 ευρώ με επιτόκιο κάτω από 1% και εξόφληση από το 2022 και μετά

Τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού Covid-19 περιγράφει Κοινή Υπουργική Απόφαση των Χρήστου Σταϊκούρα και Αδωνη Γεωργιάδη, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 2729). Οι 100.000 και πλέον δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙ καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 15 Ιουλίου στην πλατφόρμα του myBusinessSupport.

Κατά την αίτηση η επιχείρηση δηλώνει:

α) Αν αιτείται να λάβει την ενίσχυση βάσει του προσωρινού πλαισίου ή βάσει του κανονισμού de minimis,

β) τα απαιτούμενα στοιχεία και

γ) πληροφορίες σχετικά με την πλήρωση των προϋποθέσεων, καθώς και το ποσό που αιτείται να λάβει.

Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport διενεργείται με τη χρήση των διαπιστευτηρίων του ΟΠΣ TAXISnet της ΑΑΔΕ. Με την είσοδο στην εφαρμογή και την υποβολή της αίτησης η επιχείρηση πιστοποιεί την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων και συναινεί στην επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων της ΑΑΔΕ, καθώς και των υποβαλλόμενων στοιχείων προς τον σκοπό προσδιορισμού του τελικού ύψους ενίσχυσης.

Η ΚΥΑ προβλέπει μίνιμουμ δάνειο 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανέναν εργαζόμενο και δεν διέθεταν ταμειακή μηχανή κατά την 1η Ιουνίου, 4.000 ευρώ αν απασχολούσαν 1-5 εργαζομένους, 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6-20 εργαζομένους, 15.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21-50 εργαζομένους και 30.000 ευρώ για πάνω από 50 με σχέση εξαρτημένης.

Το ποσό της ενίσχυσης επιβαρύνεται με επιτόκιο 0,94% ετησίως, ενώ για το χρονικό διάστημα έως την 31η Δεκεμβρίου 2021 παρέχεται άτοκη περίοδος χάριτος, κατά την οποία η δικαιούχος επιχείρηση δεν υποχρεούται να επιστρέψει οιοδήποτε τμήμα κεφαλαίου ή τόκων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ