Παρασκευή 7/5/2021

Μετά τα 534 ευρώ και νέα «κρατικά καψώνια»: Για 16-17 Ιουλίου πάνε οι πληρωμές αποζημιώσεων και «Συν-Εργασίας»

Υπομονή θα πρέπει να κάνουν χιλιάδες εργαζόμενοι μέχρι την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Ιουλίου, οπότε θα καταβληθούν τα χρήματα που αναλογούν στους μισθωτούς που, από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου εντάχθηκαν με απόφαση της επιχείρησης στον μηχανισμό «Συν-Εργασία».

Ακόμη περισσότερο θα πρέπει να περιμένουν τις ειδικές αποζημιώσεις όσοι ήταν σε αναστολή σύμβασης τον Ιούνιο.

Οπως φαίνεται από το «ημερολόγιο» των πληρωμών που καθορίστηκε με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, αν και η αρχική δέσμευση των αρμοδίων έκανε λόγο για καταβολή των εν λόγω ποσών το πρώτο δεκαήμερο αυτού του μήνα, τα -διαρκή- προβλήματα στη διαδικασία μετέθεσαν, για μια ακόμη φορά όπως συνέβη και με τις ειδικές αποζημιώσεις των προηγούμενων μηνών, τις ημερομηνίες των πληρωμών.

Οι εν λόγω δικαιούχοι μισθωτοί θα λάβουν λοιπόν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (οι πιστώσεις θα γίνουν με βάση τα IBAN που έχουν δηλωθεί) στα τέλη της επόμενης εβδομάδας το 60% του ποσού που δεν θα πάρουν από τον μισθό τους, για όσες ημέρες ήταν στη «Συν-Εργασία».

Στο πλαίσιο των ίδιων καθυστερήσεων, στις 27 και 28 Ιουλίου, θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των έως 534 ευρώ στους μισθωτούς των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους ήταν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατάθηκε τον μήνα Ιούνιο.

Στην προκειμένη, οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι και δικαιούχες, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση, παρά μόνον αν επιθυμούν να προχωρήσουν στην τροποποίηση των στοιχείων τα οποία ήδη έχουν δηλωθεί (για παράδειγμα, αλλαγή ΙΒΑΝ).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ