«Πράσινο φως» από τον ESM: Αποδεσμεύονται 644.420.000€ για την Ελλάδα

Must Read

Την εκταμίευση συνολικού ποσού 644.420.000 ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στο πλαίσιο της 3ης δέσμης μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, για την οποία είχε ανάψει «το πράσινο φως» το Eurogroup τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, ο ESM αποφάσισε την αποδέσμευση 644.420.000 ευρώ, ποσό το οποίο ισοδυναμεί με κέρδη επί των ελληνικών ομολόγων που είχαν οι κεντρικές τράπεζες (SMP/ANFA). Παράλληλα, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) η κατάργηση της προσαύξησης του επιτοκίου για δάνειο του 2012, που αφορά την περίοδο από την 1η Ιουνίου έως τις 17 Ιουνίου 2020 και αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση 103.640.000 ευρώ για την Ελλάδα.

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ «κατά την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών θεσμών, η οποία επιβεβαιώθηκε από το Eurogroup τον Ιούνιο 2020, η ελληνική κυβέρνηση έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να πετύχει συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για να εκταμιευτούν τα κεφάλαια που συνδέονται με αυτές τις δεσμεύσεις». Ο κ. Ρέγκλινκ σημείωσε ότι είναι κρίσιμο για την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και να τις εντείνει σε τομείς όπως ο χρηματοπιστωτικός τομέας. Αυτό είναι απαραίτητο για «περαιτέρω στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, τη βελτίωση της αντοχής της οικονομίας και τη βελτίωση των μακροπρόθεσμων δυνατοτήτων της χώρας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This