Χωρίς ντροπή συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο… ΙΣΩΣ στις 31 Ιουλίου οι πληρωμές για τη «Συν-εργασία»

Must Read

Με το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας να μην έχει παράσχει καμία επίσημη ενημέρωση και για μια ακόμη φορά να είναι εκτός χρονοδιαγράμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά που αναλογούν σε περίπου 40.000 μισθωτούς οι οποίοι έχουν ενταχθεί, με απόφαση των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται, στον μηχανισμό «Συν-εργασία» αναμένεται να καταβληθούν μεθαύριο, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.

Ωστόσο, κανείς αρμόδιος μέχρι και την Τρίτη δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας ακόμη καθυστέρησης.

Τα οφειλόμενα ποσά για όσους εργαζομένους έχουν μπει στον μηχανισμό «Συν-εργασία» αφορούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Ωστόσο, αν και οι ανάγκες, ειδικά αυτή την περίοδο, των μισθωτών είναι αυξημένες λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην οικονομία, οι αρμόδιοι τους έχουν αφήσει να «μαδούν τη μαργαρίτα», αντιμετωπίζοντας στη μεγάλη πλειονότητά τους σημαντικά οικονομικά προβλήματα και εναποθέτοντας τις όποιες ελπίδες τους στην επιβεβαίωση -ή μη- της πληροφορίας που «κυκλοφορεί», περί καταβολής τους την Παρασκευή 31 Ιουλίου ΄20.

Σημειώνεται ότι με βάση το αρχικό -και μοναδικό έως σήμερα- χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί από το υπουργείο Εργασίας στις αρχές του μήνα, οι πληρωμές από τον μηχανισμό «Συν-εργασία» για την περίοδο 15 έως 30 Ιουνίου, θα έπρεπε να είχαν γίνει από τις… 17 Ιουλίου!

Ο μηχανισμός «Συν-εργασία», με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε πρόσφατα, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις και στους εργοδότες να μειώνουν τον χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας μέχρι και 50%, για μέρος ή για το σύνολο των εργαζομένων τους. Από την πλευρά του, το κράτος αναπληρώνει στον εργαζόμενο το 60% του καθαρού μισθού που χάνεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This