Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Επιδότηση 100% των εργοδοτικών εισφορών στον μηχανισμό «Συν-Εργασία»… Αυτές θα τις πληρώνουν στην ώρα τους;

Στο 100% αυξάνεται η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών για όσους εργαζομένους εντάσσονται στον μηχανισμό «Συν-Εργασία», όπως προβλέπεται στην τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή. Βέβαια, καλό θα ήταν να πληρωθούν πρώτα τα οφειλόμενα του προηγούμενου διαστήματος στους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στον μηχανισμό και μετά να ξεκινήσει τα πανηγύρια η κυβέρνηση.

Δείτε ακόμα: Χωρίς ντροπή συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο… ΙΣΩΣ στις 31 Ιουλίου οι πληρωμές για τη «Συν-εργασία»

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «καταβάλλεται για το χρονικό διάστημα από 1/7/20 έως 15/10/2020, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, κατά 100%, το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι, που υπάγονται στο μηχανισμό ‘ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ’, δεν απασχολούνται». Μέχρι σήμερα το ποσοστό είχε καθοριστεί στο 60%.

Επίσης, με την τροπολογία προβλέπεται ότι καταβάλλονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό οι εργοδοτικές εισφορές:

α) Για το χρονικό διάστημα από 1/7/2020 έως 15/10/2020 στις επιχειρήσεις – εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα βάσει ΚΑΔ και είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ, με την προϋπόθεση ότι έλαβαν άνω του 50% των ακαθάριστων εσόδων τους το τρίτο τρίμηνο του 2019 και

β) από 1/7/2020 έως 31/12/2020 στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών.

Στο ίδιο πλαίσιο, παρέχεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις – εργοδότες του τουρισμού και των μεταφορών «να παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους ή να τους θέσουν για πρώτη φορά σε αναστολή για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο κατ’ ανώτατο χρονικό διάστημα έως 30 ημερών ανά μήνα και όχι πέραν της 30/9/2020».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ