Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Ωρολογιακές «βόμβες» εστίαση και τουρισμός θα «σκάσουν» το φθινόπωρο

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Για «σκληρή πραγματικότητα» από το φθινόπωρο, αν η κυβέρνηση δεν λάβει τάχιστα μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ενίσχυση της ρευστότητας με απευθείας χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ, πολλές επιχειρήσεις βλέπουν τον τζίρο τους να έχει μειωθεί πάνω από 50%. Ειδικά για τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού το πλήγμα είναι ιδιαίτερα βαρύ, με το 40% των επιχειρήσεων να μην ανοίγει καν μετά την καραντίνα.

Παράλληλα, τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως ο περιορισμός του ωραρίου, φέρνουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για επιχειρηματίες και επαγγελματίες, που πασχίζουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους όρθιες.

Σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1, ο κ. Χατζηθεοδοσίου κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει το μέτρο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% και επανέλαβε τη θέση του ΕΕΑ για επέκταση του μέτρου της μείωσης ενοικίου έως το τέλος του έτους, με παράλληλες ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς και την ανάγκη μετάθεσης των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στη ματαίωση της ΔΕΘ εκτίμησε ότι ευλόγως ελήφθη αυτή η απόφαση, τονίζοντας ότι προέχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Υπογράμμισε, ωστόσο, την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται, καθώς η μη πραγματοποίηση της έκθεσης σημαίνει απώλεια 50.000.000 ευρώ για τη Θεσσαλονίκη.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ