Ελεύθερη πτώση για τον τουρισμό τον Αύγουστο!

Must Read

Χειρότερη από κάθε προσδοκία είναι η εικόνα του Αυγούστου για τον ελληνικό τουρισμό, με τις ακυρώσεις να είναι συνεχείς τις τελευταίες ημέρες και τους ξενοδόχους να ζητούν απεγνωσμένα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος έκανε λόγο για απώλειες 15 δισ. ευρώ, με βάση τα έσοδα 18 δισ. που καταγράφηκαν το 2019, κάτι που δεν μπορεί να καλυφθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

«Η μέση πληρότητα εξαμήνου για όλη τη χώρα δεν ξεπέρασε το 35% με τα μισά ξενοδοχεία κλειστά, ενώ τον χειμώνα που μας πέρασε η μέση πληρότητα εξαμήνου κυμαινόταν μεταξύ 50%-60% συνολικά. Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για τεράστια πτώση και ότι έχουμε έναν χειμώνα μπροστά μας απ’ όπου δεν θα υπάρχουν έσοδα» επισήμανε ο κ. Τάσιος. Μάλιστα, μίλησε για παραπληροφόρηση που οδηγεί σε σωρεία ακυρώσεων λόγω φόβου και λανθασμένης εντύπωσης ότι οι προορισμοί είναι κλειστοί και εξήγησε ότι δεν υπάρχει lockdown στους προορισμούς όπου έχουν επιβληθεί πρόσθετα μέτρα για προστασία από τον κορωνοϊό.

«Η σεζόν Covid ρίχνει αυλαία τον Σεπτέμβριο με χαμηλές πληρότητες, όμως τα ισχυρά μέτρα προστασίας που επιβλήθηκαν σε κάποιες περιοχές προκάλεσαν σύγχυση αναφορικά με ύπαρξη lockdown και αυτό έφερε νέες ακυρώσεις» είπε και ζήτησε να γίνεται καλύτερη επικοινωνιακή διαχείριση, καθώς τα μέτρα ελήφθησαν για να είμαστε όλοι υγιείς.

Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, οι πληρότητες του Αυγούστου καταλήγουν να είναι μικρότερες από τις προσδοκώμενες, ενώ ο Σεπτέμβριος φαίνεται ότι είναι τουριστικά μισός μήνας και αρκετές εποχικές επιχειρήσεις θα κλείσουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου. «Τολμώ να πω ότι η σεζόν τελείωσε άδοξα σε κάποιους προορισμούς» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Ο κ. Τάσιος χαρακτήρισε «μαγικό στοίχημα» τη λήψη κατάλληλων εμπροσθοβαρών μέτρων στήριξης του κλάδου, ο οποίος περιμένει με αγωνία τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ώστε να του επιτρέψουν να επιβιώσει το 2021. «Ο προβληματισμός είναι τεράστιος όταν τα έσοδα κατρακυλούν στην περιοχή των 3 δισ. ευρώ, από τα 18 δισ. που ήταν πέρυσι. Χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, όταν ο ανταγωνισμός στη Μεσόγειο θα ενταθεί» κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, υποστηρίζοντας πως μεταξύ των μέτρων πρέπει να προβλεφθεί και ο πολλαπλασιασμός των δόσεων για εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This