Η μεγάλη απάτη της Κυβέρνησης (με τις οφειλές και την αναστολή) και η σκληρή «ώρα της αλήθειας» για τους πολίτες!

Must Read

UPDATE: Μάζεψε» την γκάφα (την τελευταία στιγμή) η κυβέρνηση και έδωσε 8μηνη παράταση για τις οφειλές όσων πλήττονται από την πανδημία

Λίγα 24ωρα πριν το τυπικό τέλος του καλοκαιριού και οι πολίτες θα έρθουν αντιμέτωποι με μία πραγματικότητα που είτε δεν είχαν συνειδητοποιήσει, είτε είχαν –με τόση μαεστρία- «μασήσει» την παραπληροφόρηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού!

Τώρα λοιπόν, έφτασε η «στιγμή της αλήθειας» και η αποκάλυψη της απάτης για την αναστολή πληρωμών αλλά και τις ρυθμίσεις οφειλών των εργαζόμενων (αλλά και των επαγγελματιών) οι οποίοι τόσο βάναυσα επλήγησαν και συνεχίζουν να πλήττονται από την πανδημία. Και αυτό διότι την Δευτέρα 31 Αυγούστου οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι αλλά και επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν τις δήθεν «παγωμένες» οφειλές του Μαρτίου και του Απριλίου (εννοείται μαζί με τις όποιες οφειλές που προκύπτουν στο τέλος κάθε μήνα), ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου την τρέχουσα οφειλή τους μαζί την οφειλή του μηνός Μαΐου δηλαδή διπλό «χαστούκι»!

Και όλα αυτά τη στιγμή που -σύμφωνα με μαρτυρία εφοριακού ο οποίος μίλησε στο newsbreak.gr και ο ποίος συμμετείχε στην συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης- είχε προταθεί, οι -υπό αναστολή- δόσεις να αποπληρωθούν στο τέλος της ρύθμισης, δηλαδή να γίνει επέκταση κατά 4 ή 5 μήνες, ώστε η αγορά και οι εργαζόμενοι να μην αντιμετωπίσουν τον οικονομικό βρόγχο που ξεκινάει στις 31 Αυγούστου και θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τα πιο αισιόδοξα (έως φανταστικά) σενάρια έως το μέσο του 2021! Η πρόταση απορρίφτηκε… μετ’ επαίνων και η κυβέρνηση αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι ο… θησαυρός της πολυδιαφημισμένης «αναστολής οφειλών» δεν είναι τίποτα παραπάνω από… άνθρακες.

Αν δε, υπολογίσει κανείς ότι μια μέση δόση ιδιωτών κυμαίνεται από 100 έως 250 ευρώ και μια μέση δόση επαγγελματιών από 500 έως και 1.100 ευρώ, αντιλαμβάνεστε ότι το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα είναι δυσβάσταχτο μια και η όποια οικονομική δραστηριότητα εξακολουθεί να βρίσκεται στα «τάρταρα»! Και σαν να μην έφτανε αυτό επιτηδευματίες οι οποίοι είναι πλέον μισθωτοί και στο -προ κορωνοϊού διάστημα- αναγκάστηκαν να κλείσουν την επιχείρησή τους, καλούνται σήμερα να καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους από τον Μάρτιο έως και την 31η Αυγούστου συν τις προσαυξήσεις ώστε να μην χάσουν την ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων.

Ένα παράδειγμα:

Εταίρος επιχείρησης έκλεισε την επαγγελματική του δραστηριότητα, ξεκίνησε να εργάζεται ως μισθωτός (με μισθό περίπου 1.000 ευρώ) και μπήκε στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Πράγμα που σημαίνει ότι το ΑΦΜ της εταιρείας κατέστη ανενεργό και ως φυσικό πλέον πρόσωπο πλήρωνε τις δόσεις ύψους περίπου 80 ευρώ το μήνα.

Ο μισθωτός βρέθηκε σε αναστολή εργασίας και έτσι από τον Μάρτιο έπαψε να πληρώνει τις δόσεις της κλειστής -πλέον- επιχείρησής του διότι κανένας δεν τον ενημέρωσε (τουλάχιστον ξεκάθαρα) ότι η ρύθμιση αυτή δεν υπόκειται στις ΚΑΔ για τις πληττόμενες δραστηριότητες και έτσι θα έπρεπε να καταβάλει την μηνιαία δόση έστω και αν ο ίδιος βρισκόταν σε αναστολή (αθάνατο ελληνικό κράτος)! Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να έχει χάσει την ρύθμιση και για να την επανενεργοποιήσει να πρέπει να πάρει την έγκριση από τον έφορο αφού πρώτα πληρώσει ολόκληρη την οφειλή, δηλαδή ένα ποσό της τάξης των 600 ευρώ (550€ το σύνολο των δόσεων και 50€ οι προσαυξήσεις)!

Οι υποσχέσεις πολλές, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με μια κυβερνητική «μπίζνα» που όχι μόνο κοροϊδεύει (και αν δεν κοροϊδεύει, περνάει τους όρους των -δήθεν- παροχών της στα ψιλά γράμματα) αλλά επιβαρύνει τις οφειλές αυτές με ληστρικές προσαυξήσεις τραπεζικού τύπου, ώστε να επανέλθει με νέα «ανακουφίστηκα» μέτρα απλά και μόνο για να κερδίσει το πρόσκαιρο χειροκρότημα στην υγειά των κορόιδων!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This