Τρίτη 22/6/2021

Μάζεψε» την γκάφα (την τελευταία στιγμή) η κυβέρνηση και έδωσε 8μηνη παράταση για τις οφειλές όσων πλήττονται από την πανδημία

Μετά το σάλο που προέκυψε σχετικά με την πληρωμή των οφειλών την Δευτέρα 31 Αυγούστου (κάτι που πρώτο επεσήμανε το newsbreak.gr) η κυβέρνηση αποφάσισε την οκτάμηνη παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση «τα μάζεψε την τελευταία στιγμή, γιατί από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου εργαζόμενοι, συνταξιούχοι αλλά και επαγγελματίες θα έπρεπε να πληρώσουν τις «παγωμένες» οφειλές του Μαρτίου και του Απριλίου, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου την τρέχουσα οφειλή τους μαζί την οφειλή του Μαΐου.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, επιμηκύνεται έως τις 30 Απριλίου 2021 η παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών ενώ προβλέπεται και η παράταση (έως τον Απρίλιο του 2021) της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης για τις δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων, οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής.

Τέλος, το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα θεσπίσει ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για αυτές τις οφειλές, με δυνατότητα να εξοφληθούν σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 δόσεις με επιτόκιο της τάξης του 2,5%.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ