Τετάρτη 28/7/2021

Ο εργασιακός Μεσαίωνας του Βρούτση τιμωρεί με απλήρωτες υπερωρίες όσους μπουν σε προληπτική καραντίνα!

Σάλος έχει ξεσπάσει με διάταξη που προωθούσε το Υπουργείο Εργασίας, η οποία προέβλεπε ότι οι εργαζόμενοι που θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα για 7 ή 14 ημέρες, θα πρέπει να αναπληρώνουν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της καραντίνας με τρίωρες άνευ αποδοχών υπερωρίες ημερησίως!

Οι αντιδράσεις που ξέσπασαν ανάγκασαν τον Γιάννη Βρούτση να αναθεωρήσει και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πάμε για μια ώρα φέσωμα (δεν το γλιτώνουν αυτό) στους εργαζόμενους, οι οποίοι ουσιαστικά θα τιμωρούνται επειδή μπήκαν σε προληπτική καραντίνα!

Μετά το… σοκ το υπουργείο Εργασίας φέρνει τροποποιημένη διάταξη, στην οποία προβλέπεται ότι οι μισές ημέρες της καραντίνας θα επιβαρύνουν τον εργοδότη (με καταβολή μισθού και εισφορών), ενώ οι άλλες μισές, τον εργαζόμενο, που θα τις αναπληρώνει με απλήρωτες ημερήσιες υπερωρίες της μίας ώρας.

Αυτή προφανώς είναι η διεστραμμένη άποψη της «ατομικής ευθύνης» που έχει η κυβέρνηση, η οποία καταργεί το οκτάωρο και δίνει «ελευθέρας» στους εργοδότες για οποιαδήποτε αυθαιρεσία επιθυμούν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ