Κάλλιο αργά παρά ποτέ: Μπήκαν οι υπογραφές στις πρώτες συμφωνίες για φθηνά δάνεια σε αγρότες

Must Read

Στις ράγες μπαίνει, έστω και με καθυστέρηση, η υλοποίηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπεγράφησαν οι δύο πρώτες συμφωνίες με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, ενώ θα ακολουθήσει η υπογραφή των αντίστοιχων συμφωνιών και με τις υπόλοιπες τράπεζες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στη σχετική πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

Μέσα από το Ταμείο δίνεται η δυνατότητα παροχής δανείων με μειωμένο επιτόκιο και ιδιαίτερα μειωμένες εξασφαλίσεις στον αγροτικό τομέα από τους πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που θα δεσμευθούν ανά χαρτοφυλάκιο.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δεσμεύσει ποσό ύψους 80.000.000 ευρώ από το τρέχον Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του αγροτικού τομέα δύναται να ξεπεράσει τα 400.000.000 ευρώ μέσω μόχλευσης. Η συμφωνία για τη σύσταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων πριν από έναν χρόνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This