Παρασκευή 14/5/2021

«Πυρ ομαδόν» κατά του Βρούτση από -σχεδόν- όλους τους φορείς εργαζόμενων και συνταξιούχων!

Γενικευμένα πυρά δέχεται ο Γιάννης Βρούτσης καθώς, μετά την αντιπολίτευση, σειρά είχαν και οι εκπρόσωποι εργαζομένων και παραγωγικών φορέων που εναντιώθηκαν στις ρυθμίσεις για την αναπλήρωση της καραντίνας με υπερωρίες και την περικοπή του δώρου Χριστουγέννων για όσους εργαζόμενους έχει ανασταλεί η σύμβαση τους.

Μιλώντας στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής, η ΓΣΕΕ χαρακτήρισε την νομιμοποίηση απλήρωτης εργασίας, μέσω του άρθρου για τις υπερωρίες, «πρωτοφανή για τα δεδομένα του εργατικού δικαίου», ενώ ξεκαθάρισε πως η περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων αμφισβητεί τον θεμελιώδη νόμο για για 13 και 14 μισθό, που «είναι απαραβίαστος».

Την ίδια ώρα, σοκαριστικά στοιχεία παρουσίασε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων. Ο Γιώργος Καββαθάς, επικαλούμενος νέα έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, αποκάλυψε πως συνολικά, το τελευταίο εξάμηνο, χάθηκαν 117.000 θέσεις εργασίες, ενώ 8 στις 10 επιχειρήσεις δηλώνουν μειωμένο τζίρο.

Εν τω μεταξύ, να αποσυρθούν οι δυο επίμαχες διατάξεις ζήτησε ο Γιώργος Μυλωνάς από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καλώντας την κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού ζήτησε να επιδοτηθούν οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μέχρι Απρίλιο 21, ενώ κατήγγειλε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν μείνει εκτός των ευνοϊκών ρυθμίσεων, μεταξύ άλλων, λόγω ενσήμων.

Να σημειωθεί ότι δριμύ κατηγορώ στο υπουργείο Εργασίας εξαπέλυσε και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος, αφού κατήγγειλε ότι όλα τα δικαιώματα των συνταξιούχων έχουν τσακιστεί εδω και μια δεκαετία, ζήτησε να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά που προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ.

Οι αντιρρήσεις των φορέων έρχονται να προστεθούν στα ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης, που σύσσωμη καταψηφίζει τις πρωτοβουλίες του Γιάννη Βρούτση.

Ο τελευταίος πάντως, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ερωτηθείς για τις απλήρωτες υπερωρίες, ισχυρίστηκε ότι η διάταξη αφορά έναν μικρό αριθμό εργαζομένων, ενώ αναφορικά με την περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων, μίλησε για…κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ, σπεύδοντας ωστόσο να επισημάνει ότι βρισκόμαστε σε έκτακτες συνθήκες και «κρατάμε δυνάμεις» για το Φθινόπωρο. «Όχι μόνο δεν κόβεται το Δώρο, δίνεται με τα λεφτά των φορολογουμένων», δήλωσε μάλιστα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ