Τετάρτη 16/6/2021

Από το «πουθενά», έφτασαν στα ύψη οι τιμές των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη!

Ιλιγγιώδης είναι, εντελώς ξαφνικά, η ταχύτητα ανόδου των τιμών των ακινήτων στον Δήμο Θεσσαλονίκης το τρίτο τρίμηνο του έτους, παρά τους δύσκολους μήνες της καραντίνας οι οποίοι έβαλαν στον «πάγο» τις επενδύσεις.

Μπορεί οι τιμές κατά μέσο όρο πανελλαδικά να αυξήθηκαν κατά 3,1% το τρίτο τρίμηνο του έτους, έναντι του αντίστοιχου περσινού, ωστόσο στον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης «έτρεξαν» με αύξηση 13%, το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό στη χώρα έπειτα από αυτό της Καρδίτσας, που έφτασε το 19,7% και του Κιλκίς με 16%.

Ωστόσο, η τιμή αφετηρίας σε Καρδίτσα και Κιλκίς ήταν ήδη χαμηλά: στην πρώτη περίπτωση η μέση τιμή πέρυσι ήταν στα 522 ευρώ ανά τ.μ. και φέτος βρέθηκε στα 625, ενώ στο Κιλκίς η τιμή του τ.μ. ήταν στα 500 ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα και φέτος αγγίζει τα 580 ευρώ.

Όσο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, η τιμή του τετραγωνικού στο τρίτο τρίμηνο του 2020 εκτοξεύτηκε στα 1.477 ευρώ, ενώ πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο ήταν στα 1.308 ευρώ.

Μικρότερο είναι το ποσοστό αύξησης των τιμών (5,5%) στους περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης, με την τιμή πώλησης του τετραγωνικού μέτρου να διαμορφώνεται στα 1.125 ευρώ.

Περισσότερο… οικονομικές είναι οι τιμές στο υπόλοιπο του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς αγγίζουν τα 799 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 2,2% έναντι της περσινής χρονιάς.

Στη γειτονική Χαλκιδική η τιμή του τετραγωνικού μέτρου φτάνει τα 1.636 ευρώ, αυξημένη κατά 5,7% έναντι της περσινής χρονιάς, με την εμφάνιση Βαλκάνιων υποψήφιων αγοραστών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ