Με καθυστέρηση 10 ημερών η κυβέρνηση θυμήθηκε τα μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών της Σάμου

Τι περιλαμβάνει η εξάδα μέτρων που ανακοινώθηκε

Must Read

Σχεδόν δυο εβδομάδες άργησε το Υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης των πληγέντων της Σάμου, από τον φονικό σεισμό στο τέλος Οκτωβρίου, σε αντίθεση με τους πληγέντες του Ιανού.

Τότε το πακέτο ανακούφισης είχαν ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Και να φανταστεί κανείς, πως την ημέρα του σεισμού, το υπουργείο Οικονομικών είχε στείλει ολόκληρο Γενικό Γραμματέα για να κοστολογήσει τις ζημιές.

Τι ανακοινώθηκε:

  • Θα δοθεί  στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια, με το 80% του ποσού να είναι κρατική δωρεά και το υπόλοιπο 20% άτοκο δάνειο.
  • Θα δοθεί επιχορήγηση 30 -70% της υλικής ζημίας για κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του εγγείου κεφαλαίου και αποθηκευμένα προϊόντα, τα οποία κατεγράφησαν ως κατεστραμμένα.
  • Οι σεισμόπληκτοι δεν θα πληρώσουν φόρους (ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και ρυθμίσεις, όπως 120 δόσεις) έως τις 30 Απριλίου του 2021, όπως ισχύει και για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό.
  • Οι εργαζόμενοι της Σάμου που οι επιχειρήσεις τους έπαθαν ζημιές από το σεισμό και μπήκαν σε αναστολή εργασίας, μπορούν να πάρουν  το έκτακτο επίδομα των 534 €.
  • Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ τα σπίτια και τα κτίσματα που έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό
  • «Παγώνουν» για έναν χρόνο οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις ακινήτων.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This