Κυριακή 13/6/2021

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Η πλατφόρμα άνοιξε και αρχές της εβδομάδας ξεκινούν οι πληρωμές

Προβλέπονται ακόμα ευνοϊκότεροι όροι

Οι δικαιούχοι του 4ου κύκλου της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής» μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.aade.gr/mybusinesssupport, η οποία άνοιξε την Παρασκευή 20/11. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Οικονομικού Επιτελείου, οι πληρωμές θα ξεκινήσουν στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, με το ύψος του ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχοι από το χρηματοδοτικό σχήμα θα παρουσιάζεται απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι, στην «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4» προβλέπονται ακόμα ευνοϊκότεροι όροι ως προς τους δικαιούχους και το ύψος της ενίσχυσης, το 50% της οποίας είναι μη επιστρεπτέο, υπό τον όρο διατήρησης του επιπέδου απασχόλησης έως και τις 31/3/2021.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης ολοκληρώνεται σε 2 βήματα:

  • Συμπληρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία εσόδων – εξόδων της επιχείρησης στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ» στην πλατφόρμα «myBusinessSupport». Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων αυτών, διότι μετά την οριστικοποίησή τους δεν είναι δυνατή η τροποποίησή τους.
  • Μετά την οριστικοποίηση της δήλωσης στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ», πρέπει να συμπληρωθεί και να υποβληθεί οριστικοποιημένη αίτηση χορήγησης μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» και, ειδικότερα, μέσω της εφαρμογής «ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 4: ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ». Σε περίπτωση μη ορθής συμπλήρωσης της αίτησης, η αίτηση τροποποιείται μόνο αυθημερόν.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ