Παρασκευή 18/6/2021

Προϋπολογισμό – φάρσα κατέθεσε η κυβέρνηση!

Ο προϋπολογισμός που κατατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, εάν οι στιγμές δεν ήταν τραγικές. Τα προσδοκώμενα έσοδα χαρακτηρίζονται από οικονομικούς αναλυτές ως εξωφρενικά, εκτός πραγματικότητας και συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης τόσο του κοινοβουλίου όσο και της κοινωνίας.

Για τον Ιανουάριο του 2021, τα προσδοκώμενα έσοδα είναι περισσότερα ακόμα και από τα αντίστοιχα του 2020! Συγκεκριμένα η κυβέρνηση υπολογίσει ότι θα εισπράξει τον πρώτο μήνα του έτους 4,6 δισ. ευρώ, όταν αντιστοίχως το 2020 ανέμενε έσοδα ύψους 4,58 δισ. ευρώ!
Δηλαδή, μέσα σε συνθήκες πανδημίας και ολοκληρωτικής καταστροφής της οικονομίας, η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα έσοδα της θα είναι περισσότερα από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, όταν δεν υπήρχε ούτε πανδημία, αλλά ακόμα και έτσι δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον Φεβρουάριο. Το ποσό του προϋπολογισμού είναι υψηλότερο από το προϋπολογισθέν ποσό για το 2020, που φυσικά ούτε αυτό επετεύχθη.

Δηλαδή, η κυβέρνηση σε μία αγορά που έχει καταστραφεί, με εργαζόμενους που επιβιώνουν μέσω επιδομάτων, πιστεύει πως τους δύο πρώτους μήνες του 2021 θα έχουμε μία έκρηξη εσόδων. Από που αλήθεια; Από τις επιχειρήσεις που έχουν βάλει λουκέτο; Από τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να εξοφλήσουν ούτε τους λογαριασμούς τους; Όταν η ίδια ακριβώς κυβέρνηση δεν κατάφερε να πιάσει αυτούς τους στόχους ούτε το πρώτο δίμηνο του 2020, όταν δεν υπήρχε καμία συνέπεια της πανδημίας στην οικονομία;

Μα ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ