Σάββατο 19/6/2021

Δεύτερη ευκαιρία για τις 120 δόσεις, αλλά με έναν αστερίσκο

Τι χρειάζεται για την αίτηση επανένταξης

Την πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων ανοίγει ξανά η ΑΑΔΕ. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνονται και πάλι δεκτές αιτήσεις οφειλετών που έχασαν τη ρύθμιση (των 120 δόσεων ή της παλαιότερης ρύθμισης των 100 δόσεων) μέσα στην πανδημία και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο.

Έτσι, η Εφορία τούς δίνει μια δεύτερη ευκαιρία και τους επιτρέπει να μπουν ξανά στις δόσεις. Οι οφειλέτες θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να κάνουν αίτηση επανένταξης.

Για να ενεργοποιηθεί όμως και πάλι η ρύθμιση θα πρέπει να πληρώσουν τη δόση Νοεμβρίου έως και την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, ειδάλλως η αίτησή τους θεωρείται άκυρη.

Ωστόσο, η απόφαση, αν και σωστή, είναι μάλλον… άκαιρη κι αυτό γιατί δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τον κόσμο που ενδέχεται να χάσει τη ρύθμιση που κρατά με «νύχια και με δόντια», μια και βρισκόμαστε ήδη εν μέσω του δεύτερου lockdown. Οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να ζήσουν για μήνες με το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ, χρήματα που τους έφταναν μόνο για να επιβιώσει η οικογένειά τους.

Βάζουν δηλαδή ως ορόσημο έναν μήνα που οι περισσότεροι ζουν και πάλι με έκτακτο επίδομα, ενώ απευθύνονται σε φορολογουμένους που δεν έχουν ούτε ευρώ σε αποταμίευση (αλλιώς δεν θα έχαναν τις δόσεις).

Οι δόσεις που δεν κατάφεραν να πληρωθούν, λόγω της πανδημίας, θα μεταφερθούν στο τέλος της ρύθμισης. Δηλαδή, ένας φορολογούμενος που δεν πλήρωσε δύο δόσεις, Απρίλιο και Μάιο, αντί να πληρώσει την τελευταία δόση π.χ. τον Ιούνιο του 2025, η ρύθμιση θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2025.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ