Γ. Βρούτσης: Πότε θα καταβληθούν οι προσωρινές συντάξεις, τα αναδρομικά και το δώρο Χριστουγέννων

Μέσα στον μήνα θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που δεν τα πήραν στην προηγούμενη πληρωμή.

Must Read

Μέχρι το τέλος του μήνα θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις, αυξημένες στο 70%-80%. Αυτό ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας πως τον Νοέμβριο θα καταβληθούν και τα αναδρομικά των προσωρινών συντάξεων. Εξήγησε ότι μαζί με τις κύριες και αναδρομικές συντάξεις ή με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον μήνα θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους περίπου 50.000 συνταξιούχους που δεν τα πήραν στην προηγούμενη πληρωμή.

Η διάταξη που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο προβλέπει την αύξηση της προσωρινής σύνταξης από το 50% στο 70% για τους αυτοτελώς απασχολουμένους, ελεύθερους επαγγελματίες και ασφαλισμένους στον τέως ΟΓΑ και στο 80% για τους μισθωτούς.

Αποδοχές

Ειδικότερα, η προσωρινή σύνταξη για τους μισθωτούς ορίζεται στο 80% του μέσου όρου των μηνιαίων αποδοχών του ασφαλισμένου κατά τους 12 μήνες ασφάλισης που προηγούνται της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης. Στις συντάξεις χηρείας η προσωρινή αυξάνεται στο 70% της σύνταξης του θανόντος και ουσιαστικά θα λαμβάνεται εξαρχής η οριστική σύνταξη, καθώς αντιστοιχεί στο 70% της σύνταξης του θανόντος.

Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων, ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου -και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του έτους– θα πληρώσει και το κράτος απευθείας στους δικαιούχους το μέρος από το δώρο που του αναλογεί να καταβάλει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This