ΑΑΔΕ: Τα ραβασάκια πάνε…σύννεφο σε όσους λαμβάνουν σύνταξη από το εξωτερικό!

Must Read

Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια από την ΑΑΔΕ λαμβάνουν εδώ και λίγες εβδομάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, με τον φοροελεγκτικό μηχανισμό να τους υπενθυμίζει πως… ξέχασαν να δηλώσουν ολόκληρο το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν. Πρόκειται για περίπου 10.000 Ελληνες συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και διαπιστώθηκε πως δεν δήλωσαν στην Εφορία τα ποσά που είχαν εισπράξει το 2014 ή είχαν δηλώσει ποσά χαμηλότερα σε σχέση με εκείνα που είχαν εισπράξει.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΕΦΤΑ ΕΥΡΩ ΧΡΗΜΑΤΑ

Πλέον, η Εφορία, κατόπιν των διασταυρώσεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, μέσω της διαδικασίας αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών με χώρες της Ε.Ε., καλεί τους φορολογουμένους να υποβάλουν εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το έτος για το οποίο απέκρυψαν το πραγματικό εισόδημα και στη συνέχεια να καταβάλουν το επιπλέον ποσό του φόρου εισοδήματος και της εισφοράς αλληλεγγύης που τους αναλογεί, με τις νόμιμες προσαυξήσεις, τα πρόστιμα, αλλά και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αρκετές περιπτώσεις τα ποσά της σύνταξης ήταν χαμηλότερα από εκείνα που είχαν προσδιοριστεί μέσω των διασταυρώσεων της ΑΑΔΕ, καθώς δεν είχαν αφαιρεθεί οι ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατήθηκαν στη χώρα έκδοσης της σύνταξης.

Οι φορολογούμενοι, που καλούνται να συνοδεύσουν την εκπρόθεσμη δήλωση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έχουν δικαίωμα υποβολής της δήλωσης και κατάθεσης των δικαιολογητικών εγγράφων μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This