Άξιζαν το ρίσκο τα 4 δισ. ευρώ που εισέπραξε η Ελλάδα από τον τουρισμό στο δεκάμηνο του 2020;

Το «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» τελικά...

Must Read

Μόλις 4 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν τελικά οι εισπράξεις από τον τουρισμό στο 10μηνο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, ποσό λίγο μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις για 3 δισ. ευρώ, αλλά σίγουρα πολύ μικρό για να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε στον ελληνικό τουρισμό η πανδημία του Covid-19.

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και το ρίσκο που πήρε η κυβέρνηση με το αρχικό άνοιγμα των συνόρων χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους, με συνέπεια να αυξηθεί η διασπορά του ιού.

Τα 4,036 δισ. ευρώ υπολείπονται κατά 77% από τα 17,5 δισ. ευρώ που ήταν οι τουριστικές εισπράξεις στο 10μηνο του 2019 και τα 18,2 δισ. που ήταν για ολόκληρο το 2019. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην πτώση των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της Ε.Ε. κατά 71,5%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2.699 δισ. ευρώ, καθώς και των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών εκτός της Ε.Ε. κατά 82,6%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1.333 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Έρευνας Κίνησης Καταλυμάτων Ξενοδοχειακού Τύπου και Κάμπινγκ, που διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020 οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις των ξένων επισκεπτών παρουσιάζουν μείωση κατά 78,4% στις αφίξεις και κατά 78,5% στις διανυκτερεύσεις και των Ελλήνων κατά 41,0% και κατά 40,9%, αντίστοιχα, σε σχέση με τα στοιχεία της ίδιας περιόδου του έτους 2019.

Εν τω μεταξύ, ψηφίστηκε η τροπολογία που καθιστά ασυμψήφιστο και ακατάσχετο το ποσό αποζημίωσης που δίνεται για τα ξενοδοχεία που παρέμειναν ανοιχτά κατά την περίοδο Απριλίου – Μαΐου. Επίσης, με άλλη διάταξη παρατείνεται και για το 2021 το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This