Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Σκέψεις για μικρή παράταση υποβολής αιτήσεων στην 5η Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Ποιες επιχειρήσεις θα αφορά

Παράταση λίγων ημερών στην υποβολή αιτήσεων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής Νο5 σκέφτεται να ανακοινώσει το οικονομικό επιτελείο μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «myBusinessSupport» αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, η παράταση θα αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που αδυνατούν να υποβάλουν τα στοιχεία του τζίρου τους μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να αποκλείεται, πρακτικά, από τη δυνατότητα συμμετοχής στην κρατική ενίσχυση, το 50% της οποίας θα είναι «μη επιστρεπτέα». Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο στην παράταση να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε περιοχές στις οποίες έχει εφαρμοστεί σκληρό «lockdown».

«Ας πούμε ότι μπορεί σε κάποιες περιοχές με σκληρά lockdown να υπάρχει θέμα. Συνεπώς θα δούμε τι θα μας καταθέσουν οι λογιστές καθώς περνούν οι μέρες και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας. Αλλά επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει ανάγκη αυτά χρήματα, η καταρχήν διάθεση μας δεν είναι να δώσουμε γενικευμένη παράταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Το κονδύλι για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχει υπολογιστεί στα 1,5 δις ευρώ, ωστόσο το οικονομικό επιτελείο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ποσού, εφόσον παρατηρηθεί ενισχυμένο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται πως την Επιστρεπτέα 4 εντάχθηκαν πάνω από 400.000 επιχειρήσεις, με το ποσό που τελικά διατέθηκε να αγγίζει τα 2 δις ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ