Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Απίστευτο αλαλούμ με τα ενοίκια!

Μπάχαλο με το ποιες επιχειρήσεις θεωρούνται πληττόμενες και δικαιούνται μείωση ενοικίου

Μπερδεμένοι παρουσιάζονται χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που βλέπουν με απογοήτευση το… χάος που επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των ενοικίων.

Το οικονομικό επιτελείο έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά την έκδοση της σχετικής απόφασης, η οποία θα ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με το ποιες επιχειρήσεις θεωρούνται πληττόμενες και δικαιούνται μείωση ενοικίου κατά 40% για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν ανοιχτές και υποστηρίζουν ότι εντάσσονται και το πρώτο δίμηνο του έτους στα μέτρα της κυβέρνησης για μειωμένο μίσθωμα κατά 40%. Η ευθύνη αυτού του… αλαλούμ βαρύνει αποκλειστικά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν έχει εκδώσει τη σχετική απόφαση, με την οποία θα ορίζει ποιοι πληττόμενοι ΚΑΔ εντάσσονται στο μειωμένο ενοίκιο κατά 40%.

Αποφάσεις προηγούμενων μηνών

Ετσι παρατηρείται το φαινόμενο, όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες, πολλές επιχειρήσεις να επικαλούνται τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών προηγούμενων μηνών και να μην καταβάλλουν το προβλεπόμενο ενοίκιο στους ιδιοκτήτες. Μάλιστα, θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον δύο μήνες μέχρι να εκκαθαριστεί η δήλωση Covid και να λάβουν την κρατική αποζημίωση. Με επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε από το ΥΠΟΙΚ να προβεί στην άμεση έκδοση της σχετικής απόφασης, ώστε να τελειώσουν οι αμφισβητήσεις και να καταβληθεί εγκαίρως το 60% των μισθωμάτων αυτών.

Το τοπίο είναι ξεκάθαρο για τις κλειστές επιχειρήσεις, που δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από την καταβολή μισθώματος για το πρώτο δίμηνο του έτους, καθώς απαλλάσσονται από το ενοίκιο Ιανουαρίου οι κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή έως τις 11 Ιανουαρίου και από το ενοίκιο Φεβρουαρίου όσες παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 15 Ιανουαρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ