Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Με ρεκόρ αιτήσεων λήγει σήμερα η προθεσμία!

Διόρθωση των στοιχείων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο έως απόψε το βράδυ

Must Read

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στον πέμπτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με τις αιτήσεις να καταγράφουν επίπεδα-ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport έχουν υποβληθεί σχεδόν 700.000 αιτήσεις.

Ωστόσο το διαθέσιμο κονδύλι δεν αναμένεται να αυξηθεί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Το ποσό διατηρείται στα 1,5 δισ. ευρώ, όταν στον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής είχαν διανεμηθεί 2,2 δισ. ευρώ σε 450.000 επιχειρήσεις. Όσοι λαμβάνουν ενίσχυση της τάξεως των 1.000 ευρώ δεν θα έχουν μειώσεις, ωστόσο οι περισσότερες επιχειρήσεις, ακόμα και τα μικρά καταστήματα, θα λάβουν μικρότερα ποσά.

Η καταβολή των ενισχύσεων προς τους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου στη συνέχεια να σχεδιαστεί η 6η Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Παράλληλα, σε περίπτωση λαθών, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα myBusinessSupport για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο έως απόψε το βράδυ.

Από… κόσκινο οι αιτήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρχίσουν σαρωτικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις που έλαβαν τις επιστρεπτέες προκαταβολές, προκειμένου να διερευνηθούν περιπτώσεις που κατέθεσαν πλαστά στοιχεία για να λάβουν μεγαλύτερα ποσά.

Το μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τη λήψη της κρατικής ενίσχυσης, με το 50% αυτής να θεωρείται «μη επιστρεπτέα», θα οδηγήσει την Εφορία σε σαρωτικούς ελέγχους μέσα στους επόμενους μήνες. Στόχος του ελεγκτικού μηχανισμού θα είναι ο εντοπισμός όσων προσπάθησαν να εξαπατήσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα και να λάβουν μεγαλύτερη ενίσχυση.

Συγκεκριμένα, σύντομα αναμένεται να αρχίσουν σαρωτικοί έλεγχοι σε όσους έλαβαν την κρατική ενίσχυση, κατά τους οποίους θα δοθεί έμφαση σε περιπτώσεις που υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι οι επιχειρήσεις δήλωσαν εικονικούς τζίρους, αλλά και «φούσκωσαν» τον αριθμό του προσωπικού που απασχολούν.

Στόχος τους ήταν να παρουσιαστεί ότι είχαν υψηλότερους τζίρους το 2019, με αποτέλεσμα να ενισχύεται ο φετινός κύκλος εργασιών, καθιστώντας τους δικαιούχους της κρατικής ενίσχυσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This