Πολιτική απόφαση για τη «συγχώρεση χρέους» ζητά από τα ευρωεπιμελητήρια ο Κ. Μίχαλος

Το μέλλον πολύ μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων είναι αβέβαιο

Must Read

Την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης από τα ευρωεπιμελητήρια προς τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., προκειμένου να ληφθεί πολιτική απόφαση για τη «συγχώρεση χρέους» (debt forgiveness), που θα δίνει τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη να διαγράψουν χρέη προς το Δημόσιο τα οποία αφορούν τις πληγείσες από τον κορωνοϊό επιχειρήσεις, ζητεί με επιστολή του προς τη διοίκηση των ευρωεπιμελητηρίων ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως επισημαίνει, αν δεν υπάρξει στο σύνολο της Ε.Ε. και σε κρατικό επίπεδο ένα «κούρεμα» χρέους, ώστε κάθε κυβέρνηση με την έγκριση της Ε.Ε. να μετακυλίσει αυτό το «κούρεμα» στις πληγείσες επιχειρήσεις, τότε το μέλλον πολύ μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων είναι αβέβαιο.

«Η ‘συγχώρεση χρέους’ σαφέστατα δεν μπορεί να αποτελεί μονομερή ενέργεια, γι’ αυτό και εμείς, ως ευρωεπιμελητήρια, θα πρέπει να πιέσουμε τα ευρωπαϊκά όργανα προς αυτή την κατεύθυνση. Και βέβαια, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση για να διασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν συντομότερη εκταμίευση προς τα κράτη-μέλη των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενίσχυση των εθνικών οικονομιών, των οποίων τα δημοσιονομικά περιθώρια, λόγω των δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουν περιοριστεί ασφυκτικά», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This