Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Πολιτική απόφαση για τη «συγχώρεση χρέους» ζητά από τα ευρωεπιμελητήρια ο Κ. Μίχαλος

Το μέλλον πολύ μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων είναι αβέβαιο

Την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης από τα ευρωεπιμελητήρια προς τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., προκειμένου να ληφθεί πολιτική απόφαση για τη «συγχώρεση χρέους» (debt forgiveness), που θα δίνει τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη να διαγράψουν χρέη προς το Δημόσιο τα οποία αφορούν τις πληγείσες από τον κορωνοϊό επιχειρήσεις, ζητεί με επιστολή του προς τη διοίκηση των ευρωεπιμελητηρίων ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως επισημαίνει, αν δεν υπάρξει στο σύνολο της Ε.Ε. και σε κρατικό επίπεδο ένα «κούρεμα» χρέους, ώστε κάθε κυβέρνηση με την έγκριση της Ε.Ε. να μετακυλίσει αυτό το «κούρεμα» στις πληγείσες επιχειρήσεις, τότε το μέλλον πολύ μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων είναι αβέβαιο.

«Η ‘συγχώρεση χρέους’ σαφέστατα δεν μπορεί να αποτελεί μονομερή ενέργεια, γι’ αυτό και εμείς, ως ευρωεπιμελητήρια, θα πρέπει να πιέσουμε τα ευρωπαϊκά όργανα προς αυτή την κατεύθυνση. Και βέβαια, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση για να διασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν συντομότερη εκταμίευση προς τα κράτη-μέλη των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενίσχυση των εθνικών οικονομιών, των οποίων τα δημοσιονομικά περιθώρια, λόγω των δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουν περιοριστεί ασφυκτικά», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ