Μόνο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020 καταλύματα και εστίαση έχασαν 3,2 δισ. ευρώ! 

Η ΠΟΕΣΕ ζήτησε περαιτέρω στήριξη του κλάδου της εστίασης με χρηματοδότηση μέσω ειδικού προγράμματος

Must Read

Με απώλειες της τάξης των 3,2 δισ. ευρώ έκλεισε το τρίτο τρίμηνο του 2020 για τις επιχειρήσεις της χώρας που δραστηριοποιούνται στην παροχή καταλυμάτων και την εστίαση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο τζίρος των επιχειρήσεων του κλάδου παροχής καταλυμάτων υποχώρησε στα 1.558.171.593 ευρώ, σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2019 (4.034.094.834 ευρώ). Στο κλάδο υπηρεσιών εστίασης ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 1.580.633.291 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 31,2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2019 (2.298.824.542 ευρώ). Όσον αφορά τον Νοέμβριο, ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων εστίασης ανήλθε σε 56.080.717 ευρώ, κατρακυλώντας κατά 53,4% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) έθεσε υπόψη του Άδωνη Γεωργιάδη τη δυσχερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο και τους κινδύνους για χιλιάδες λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας, ζητώντας περαιτέρω ουσιαστική στήριξη του κλάδου με χρηματοδότηση μέσω ειδικού προγράμματος για την εστίαση. Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε την κατάθεση σχεδίου από την ΠΟΕΣΕ για την ασφαλή και βιώσιμη επανεκκίνηση του κλάδου, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This