Επίδομα θέρμανσης: Οριστικά από 80 έως 650 ευρώ θα λάβουν οι δικαιούχοι του

Οι πρώτες πληρωμές ξεκινούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου

Must Read

Από 80 έως 650 ευρώ θα λάβουν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για φέτος, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε νέο ΦΕΚ. 

Συγκεκριμένα, δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση Α. 1012/2021 σχετικά με τον καθορισμό ποσού επιδόματος για αγορές των επιδοτούμενων με την υπό στοιχεία Α.1275/15.12.2020 απόφαση ειδών καυσίμων θέρμανσης. Σύμφωνα με αυτήν, το ύψος του επιδόματος της παρ. 2 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία Α.1275/15.12.2020 (Β’ 5576) απόφασης για αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων είκοσι (220) ευρώ, πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, όπως αυτός προσδιορίζεται στο Παράρτημα της άνω απόφασης και προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Παράλληλα, το επίδομα που θα προκύψει κατά τα ανωτέρω δεν δύναται να υπολείπεται του ποσού των ογδόντα (80) ευρώ, ούτε να υπερβαίνει το ποσό των εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ. Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της.

Θυμίζουμε ότι οι πρώτες πληρωμές ξεκινούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου

Ειδική πλατφόρμα για τους δικαιούχους

Όσον αφορά στις αιτήσεις για τον εν λόγω επίδομα, λειτουργεί η πλατφόρμα myΘέρμανση, μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα απευθύνεται σε όσους καταναλώνουν για τη θέρμανσή τους πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) και πληρούν τα κριτήρια χορήγησης με βάση το άρθρο 2 της Απόφασης A.1275/15-12-2020.

Στην πλατφόρμα υπάρχουν δύο εφαρμογές:

  • Στην πρώτη, με τίτλο «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο Μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.
  • Στη δεύτερη, με τίτλο «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ», καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.

Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This