Πέμπτη 13/5/2021

Λόγω κακοκαιρίας δεν θα πάτε στη δουλειά; Δείτε αν θα έχετε μείωση μισθού

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι εργαζόμενοι δεν καταφέρουν να δουλέψουν σήμερα, λόγω της έντονης κακοκαιρίας. Πώς θα γίνουν οι πληρωμές τους.

Δεν μπορείτε λόγω του χιονιού να μεταβείτε στην εργασία σας; Φοβάστε μήπως δεν σας καταβληθεί το ημερομίσθιό σας; Μην ανησυχείτε καθόλου! Ο μισθός σας θα σάς καταβληθεί κανονικά και χωρίς περικοπή.

Βασική βέβαια προϋπόθεση, ο μισθωτός να μην μπορεί αποδεδειγμένα να μετακινηθεί λόγω των καιρικών συνθηκών. Η αδυναμία μετακίνησης εργαζομένου θεωρείται ανυπαίτια αδυναμία, σύμφωνα με το άρθρο 657 του Αστικού Κώδικα και τη Νομολογία του Αρείου Πάγου.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων:

«Οι εργοδότες θα πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα κατά περίπτωση τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες και δυνατότητες, για τη μείωση της έκθεσης των εργαζομένων σε κίνδυνο, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και να τους παρέχουν τις κατάλληλες οδηγίες».

Όσον αφορά τις αποδοχές, σε περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι αδύνατον να πάει στον χώρο εργασίας του λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αποτελεί λόγο ανωτέρας βίας, αλλά η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά, ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να πληρωθεί κανονικά.

Αν η επιχείρηση δεν λειτουργήσει και οι εργαζόμενοι δεν μεταβούν στον χώρο εργασίας λόγω έντονης κακοκαιρίας, απαλλάσσονται κι οι δυο πλευρές από τις υποχρεώσεις τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ