Χατζηδάκης: «Θα ακολουθήσω το δόγμα Ντράγκι για τις εκκρεμείς συντάξεις – Ό,τι χρειάζεται»

Must Read

«Δόγμα Ντράγκι» προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης για το ζήτημα της καταβολής των εκκρεμών συντάξεων. Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «το δόγμα μου είναι δόγμα Ντράγκι whatever it takes, ό,τι χρειάζεται» κάνοντας, έτσι, αναφορά στη ρήση του νυν Ιταλού πρωθυπουργού για τη διάσωση της Ευρωζώνης, όταν ήταν επικεφαλής της ΕΚΤ.

Αναφερόμενος στη διαδικασία απονομής των συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι θα ληφθούν μέτρα για την περαιτέρω απλούστευση της διαδικασίας, προαναγγέλλοντας δράσεις σε δύο επίπεδα: ένα καθαρά οργανωτικό μέσα στον ΕΦΚΑ, το άλλο το νομοθετικό/κανονιστικό. «Όλη η δουλειά που κάνουμε για να κλείσει το θέμα των συντάξεων οριστικά. Έχουμε περάσει κάποια μέτρα, θα περάσουμε κι άλλα» τόνισε.

«Δεν μπορούμε να είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι, δεν μπορεί να βασανίζουμε τους πολίτες για λεπτομέρειες, και την ιδία στιγμή να τους χρωστάμε για μήνες ή χρόνια και να μην τρέχει τίποτα. Τρέχει και παρατρέχει» ξέσπασε ο υπουργός Εργασίας.

Όσον αφορά στις προκαταβολές συντάξεων είπε ότι θα έχουν δοθεί μέχρι το Πάσχα όπως, άλλωστε, έχει δεσμευθεί η διοίκηση του ΕΦΚΑ. «Έχουν γίνει αιτήσεις για προκαταβολή σύνταξης που προσεγγίζουν τις 30.000. Υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 31 Μαρτίου, πιστεύω θα δηλώσουν αρκετοί περισσότεροι. Πρόκειται για μέτρο ανακούφισης, δεν κοκορευόμαστε γι’ αυτό, είναι στοιχειώδης ευαισθησία του κράτους για οφειλή μηνών και ή χρόνων» σχολίασε.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών ο Κωστής Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι η ΝΔ είχε δεσμευτεί προεκλογικά για μείωση για εργοδότες – εργαζόμενους κατά 5% μέσα στην τετραετία. «Ήδη έχει προχωρήσει μείωση κατά 3% από τις αρχές του χρόνου, είχε ξεκινήσει και προηγούμενη μείωση… 1 και κάτι απομένει για να ολοκληρωθεί η δέσμευσή μας».

Προγράμματα κατάρτισης: Μετά την Google και άλλοι κολοσσοί

Όσον αφορά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Google που προσφέρει σε 3.000 ανέργους έως 29 ετών τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν τέσσερα νέα πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης σε τομείς υψηλής ζήτησης, ο υπουργός σχολίασε ότι «τέτοια προγράμματα, τα οποία έχουν σφραγίδα κολοσσών, έχουν αξιοπιστία και μεγάλη ζήτηση στην αγορά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This