Πέμπτη 5/8/2021

«Καθοδόν» ΕΣΠΑ για την εστίαση – Τι θα γίνει στις λαϊκές αγορές

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε πρόγραμμα ειδικά για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων της εστίασης

«Ζεστό» χρήμα ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά η κυβέρνηση προκειμένου όταν  ανοίξει το λιανεμπόριο, οι δραστηριότητες να αντεπεξέλθουν με όσο το δυνατόν γίνεται λιγότερες οικονομικές εκκρεμότητες.

Τα απανωτά lockdown έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε πλήρες αδιέξοδο. Τα ρολά της εστίασης εδώ και μήνες δεν λένε να «ανέβουν». Στο πλαίσιο αυτό και με απαραίτητη προϋπόθεση, οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ενέργειας προανήγγειλε ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τον κλάδο της εστίασης.

«Έχουμε προ πολλού εξαγγείλει, και δουλεύουμε πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα πάρα πολύ για τη δημιουργία ενός προγράμματος ΕΣΠΑ, ειδικά εστιασμένου στην εστίαση με σκοπό να τους διευκολύνουμε κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους όταν η πανδημία το επιτρέψει.

Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες γιατί είναι στη διαδικασία της έγκρισης, μπορώ να σας πω ότι ναι, θα πάρουν χρήματα» είπε μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η εστίαση έχει δεχθεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα γιατί έμεινε κλειστή πρακτικά από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα. Εκτός του delivery όλα τα άλλα είναι κλειστά. Η εστίαση αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις.

Αποτελεί, λοιπόν, για την Κυβέρνηση πολύ μεγάλο στοίχημα οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν μετά την πανδημία και μετά από όλη αυτή τη ζημιά», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Τι θα γίνει με τις λαϊκές αγορές 

Για το ηλεκτρονικό εμπόριο στις λαϊκές αγορές ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το σχετικό νομοσχέδιο είναι από διαβούλευση και πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι των λαϊκών αγορών έχουν εκφράσει αντιρρήσεις ως προς τον εκσυγχρονισμό τους.

«Ως Υπουργός έχω αποδείξει ότι έχω στηρίξει πολύ τις λαϊκές αγορές όλο αυτό τον χρόνο. Ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν ενδιαφέρεται για τις λαϊκές αγορές είμαι εγώ. Και θέλω να με εμπιστευτούν σε ένα νόμο που θα τους δώσει αξιοπρέπεια και εργασία για άλλον έναν αιώνα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να βρει τη βέλτιστη λύση «ώστε οι άνθρωποι αυτοί -συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία που έχουν- θα πρέπει να βοηθηθούν για να πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις τους».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ