«Κωλοτούμπα» με… voucher για το «χαράτσι» της έκδοσης εκκρεμών συντάξεων από ιδιώτες!

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να δίνεται voucher σε όποιον συνταξιούχο ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες λογιστών ή δικηγόρων

Must Read

Άτακτη υποχώρηση από το υπουργείο Εργασίας για το «χαράτσι» στους συνταξιούχους, ύστερα από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, επιβεβαίωσε το χθεσινό δημοσίευμα της «δημοκρατίας», καθώς σε χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN σημείωσε ότι «δεν θα πληρώνει και ο συνταξιούχος. Εκείνο το οποίο σκεφτόμαστε είναι να δώσουμε voucher σε όποιον συνταξιούχο ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες είτε λογιστών είτε δικηγόρων, που θα είναι πιστοποιημένοι και θα μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία απονομής της σύνταξής τους. Είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε».

Η κυβίστηση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της οργής των συνταξιούχων που έφτασε έως το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς πρόθεση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ήταν να μετακυλίσει στους απομάχους της εργασίας το κόστος της ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων. Καθώς αυτές ανέρχονται σε 450.000 και η αναμονή μπορεί να φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις τα τέσσερα χρόνια, ο υπουργός εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα την εκχώρηση σε πιστοποιημένους ιδιώτες της έκδοσης συντάξεων.

Το Δημόσιο θα πληρώσει το κόστος

Ωστόσο, στις προθέσεις του υπουργού ήταν να επιβαρυνθούν με το κόστος της αμοιβής των ιδιωτών οι συνταξιούχοι, παρότι έχουν καταβάλει επί δεκαετίες δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε εισφορές. Τελικώς, η λύση που επιλέγεται είναι να πληρώσει το Δημόσιο το κόστος των ιδιωτών, ωστόσο θα πρέπει να ξεπεραστούν τόσο οι τεχνικές δυσκολίες του εγχειρήματος όσο και οι ενστάσεις των εργαζομένων του ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να βρεθεί λύση για το γεγονός ότι την τελική υπογραφή (και τις όποιες ευθύνες) για την απόφαση συνταξιοδότησης τη βάζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Επίσης, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, «η έκδοση συνταξιοδοτικής απόφασης, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας μας, αποτελεί άσκηση δημόσιας εξουσίας που παρέχεται αποκλειστικά από δημόσιες υπηρεσίες και δημόσιους λειτουργούς. Συνεπώς, η συμμετοχή ιδιωτών στην άσκηση δημόσιας εξουσίας αντίκειται στο Σύνταγμα ως απαράδεκτη και παράνομη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This